Gratis Koolhydraatarme Paasbrunch recepten

Een koolhydraatarme Paasbrunch doet het altijd goed tijdens deze dagen. Tenminste, bij mij wel. Want je kan een tafel vol lekkers presenteren, met voor ieder wat wils. En niemand die in de gaten heeft, dat jij liever koolhydraatarme Paasrecepten en hapjes wilt eten.

Natuurlijk denken we bij Pasen aan eieren en de geliefde Paasstol. Maar tijdens een koolhydraatarme Paasbrunch kan je op zoveel meer manieren uitpakken.

Daarom presenteer ik in dit blog mijn favoriete hapjes die ik serveer tijdens een brunch. Uiteraard kunnen eieren niet ontbreken!

Eiwrap met zalm

Normaal eet ik deze wrap in z’n geheel als lunch. Maar met Pasen maak ik graag kleine hapjes van. Oprollen en in stukjes snijden. De zalm kan je vervangen door kip of tonijn. Of door halloumi voor een vegetarische variant. Zo kun je natuurlijk ook meerdere varianten serveren.

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 75 gram zalmsnippers
  • 1 tomaat
  • 50 gram komkommer
  • 1/2 sjalotje
  • 2 tl bieslook
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kluts de eieren met peper, zout en de bieslook.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan en bak het eiermengsel aan beide kanten goudbruin tot een mooie wrap. Leg de wrap op een bord.
  3. Snijd het sjalotje, de komkommer en de tomaat in kleine stukjes.
  4. Meng de zalmsnippers, sjalotje, komkommer en de tomaat door elkaar heen. Verdeel dit mengsel over de wrap en rol het op. Breng verder op smaak met peper.
  5. Snijdt de wrap in kleine stukjes.

Koolhydraatarme Paasbrunch: Gevulde eitjes

Gevulde eitjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Simpel om te maken, maar het geeft toch net een extra feestelijk effect tijdens Pasen op tafel. De garnalen zijn natuurlijk te vervangen door hamreepjes, spekblokjes of stukjes gerookte kip.

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 2 el mayonaise (40 gram)
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Snufje kervelpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el bieslook (vers)

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 7-8 minuten hard. Laat ze vervolgens schrikken onder koud water.
  2. Pel de eieren en snijd ze door de helft. Schraap het eigeel eruit en doe dit in een aparte kom.
  3. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk.
  4. Mix het eigeel samen met mayonaise, de garnalen, peper en zout en de kervel.
  5. Vul vervolgens de eieren terug met het eigeel mengsel.
  6. Garneer met een beetje bieslook.

Monchou pannenkoekjes met chocoladesaus

Ook aan de liefhebber van pannenkoeken moet gedacht worden tijdens een koolhydraatarme Paasbrunch. Deze pannenkoekjes zijn koolhydraatarm en wedden dat ook kinderen ze geweldig zullen vinden. Ze worden namelijk rijkelijk voorzien van chocoladesaus.

Benodigdheden (voor 4 pannenkoekjes)

Voor de pannenkoek

  • 2 eieren
  • 1 pakje monchou van 100 gram
  • Snufje zout
  • 2 el kokosolie

 Voor de saus

  • 125 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade, fijngehakt

Bereidingswijze pannenkoeken

  1. Mix het ei, het snufje zout en de monchou met een mixer tot een gladde massa.
  2. Verwarm 1 el kokosolie in een koekenpan. Bak nu de eerste 2 pannenkoekjes.
  3. Schenk de helft van het beslag in de pan.
  4. Bak de pannenkoeken op laag vuur.
  5. Als de pannenkoek aan de bovenkant droog is, kun je deze voorzichtig omdraaien.
  6. Bak de pannenkoek nog 2 minuten. Herhaal voor de andere 2 pannenkoekjes.

Bereiding van de chocoladesaus (lekker veel!)

Breng de slagroom aan de kook. Haal van het vuur af en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Breng eventueel op smaak met een scheutje likeur voor de liefhebbers.

Tonijn huzarensalade

Een geweldig bijgerecht en ook goed te serveren met koolhydraatarm brood, deze ‘huzarensalade’. De aardappels zijn vervangen door bloemkoolroosjes. Ook is de tonijn weer te vervangen door een andere vissoort (makreel is bijvoorbeeld ook heerlijk en feestelijk). Of gerookte kip of corned beef doet het heel goed.

Benodigdheden 

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 10 zure augurken
  • 20 zure zilveruitjes
  • 1 blikje doperwten en wortelen (350 gram)
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak kleine roosjes van de bloemkool en kook deze in 10-12 minuten gaar.
  2. Laat de tonijn en de doperwtjes en wortelen uitlekken. Snij de wortels in kleinere stukjes en de augurk in kleine plakjes.
  3. Meng de bloemkoolroosjes met de mayonaise en peper en zout. Meng vervolgens alle ingrediënten erdoor. Meng op het laatst nog 1 el augurkennat erdoor en 1 tl paprikapoeder.
  4. Laat de salade een aantal uren in de koelkast staan.

En kijk ook zeker eens bij deze recepten en tussendoortjes, die zullen ook niet misstaan tijdens de koolhydraatarme Paasbrunch:

Koolhydraatarme broodjes en bolletjes: Ontdek de vele mogelijkheden

Koolhydraatarme salades: Mijn 3 tips

Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Koolhydraatarm recept: frittata met spinazie