Inmiddels vind ik deze variant lekkerder dan de ‘echte' pizza's. Een bodem van bloemkool met hierbij één van mijn favorieten: Geitenkaas en ham. Lust je deze kaas niet, kies een kaas die je lekker vindt. Brie is bijvoorbeeld ook heerlijk als het gesmolten is, net als mozzarella. Uiteraard kan je toppings kiezen naar keuze.
Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal tot er kleine snippers overblijven. Kook dan 2 minuten in zout water. Overigens, bloemkoolrijst is tegenwoordig ook kant en klaar te verkrijgen, dus die kan je ook gebruiken.
Giet de bloemkool goed af en laat goed uitlekken in een vergiet of in een schone theedoek. Je kunt de bloemkool ook vier minuten stomen: gewoon met een vergiet in een grote pan en deksel. Het is heel belangrijk dat de bloemkool goed droog is, anders krijg je geen droge bodem. Knijp het daarom goed uit in een schone theedoek.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng de bloemkool met 50 gram van de geraspte harde geitenkaas en de eieren. Druk deze met de achterkant van een lepel op de bakplaat. Zet dit circa 15 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is
Doe de tomatenpuree en de paprikapoeder in een steelpannetje met de zachte geitenkaas en 1 kopje water en verwarm onder regelmatig roeren.
Maak de champignon schoon en snijd in plakjes. Snijd ook de tomaat in plakjes.
Smeer de bloemkoolpizza in met de tomatensaus. Verdeel de plakjes tomaat en champignons over de pizza.
Verdeel vervolgens de ham erover en de 25 gram overgebleven harde geitenkaas.
Doe dit nog 5 tot 7 minuten in de oven. Bestrooi daarna met fijngehakte basilicum.