Noten staan veel op het menu als koolhydraatarm tussendoortje. Maar soms wil je ook wel eens wat anders dan gewoon een handje noten. Daarom heb ik deze noten kaassnacks bedacht. Ze komen uit mijn nieuwste boek 'Het koolhydraatarme inspiratieboek'en ze zijn super simpel te maken.
Noten kaassnacks
Zelf vind ik het een bijzondere combinatie: noten en kaas. In deze balletjes echt een super combi. Je kan ze invriezen, maar ze zijn ook voor 3 tot 5 dagen heel goed houdbaar in de koelkast. Maar met 20 balletjes, lijkt me invriezen de beste optie.
Haal het in de ochtend uit de vriezer en je hebt bij de koffie een heerlijk vers tussendoortje.
100 gram geraspte kaas (kies voor de Goudse kaas als je van wat meer pit houdt)
200 gram roomkaas (naturel)
2 el vers gehakte bieslook
1 el vers gehakt basilicum
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Hak de gemengde noten heel fijn. Dit kan in een keukenmachine, maar ook met een vijzel. Of als je heel precies en handig bent, met een mes. Gebruik je een keukenmachine, maal dan niet te lang door, anders krijg je notenpasta (of notenboter).
Meng de geraspte kaas met de roomkaas in een kom.
Meng de bieslook en de basilicum erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
Maak balletjes van de kaas. Dit gaat het beste als je je handen een beetje nat maakt.
Leg de noten op een bord en rol de balletjes erdoor en zet deze minstens een uur in de koelkast.
Tip: Voor wat meer variatie in de smaak van de balletjes, kun je ook eens kiezen voor roomkaas met tuinkruiden of knoflook.