Stoofschotels zijn heel simpel. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Ik ben zelf dol op de combinatie sperziebonen en tomatensaus. Dit is een blijvertje bij mij.
Benodigdheden (2 personen)
- 300 gram varkenslappen (in stukken van 3 cm gesneden)
- 1 ui (in stukken gesneden)
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 takjes tijm
- 1 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn azijn
- 1 dl water
- 100 gram zwarte olijven
- 400 gram sperziebonen
Bereidingswijze
- Bak de ui en de knoflook glazig op laag vuur in 5 minuten en haal het dan uit de pan
- Verhit in een braadpan de rest van de olijfolie en bak het vlees rondom bruin
- Voeg de tomatenpuree, het ui-knoflook mengsel, de azijn, het water en de tijm toe
- Breng aan de kook en temper dan het vuur en laat 45 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan
- Schep halverwege om
- Kook de sperziebonen 8 minuten en voeg dan toe aan het vleesmengsel samen met de olijven en laat nog 5 minuten doorwarmen.
Voedingwaarde per portie
- Kcal: 715
- Kh: 19
- Vet: 43
- Eiwit: 35
Karin
op 30 Mar 2018Linda Nordholt
op 31 Mar 2018Anja
op 09 May 2018Linda Nordholt
op 11 May 2018Anja
op 09 May 2018Mieneke
op 13 May 2018Linda Nordholt
op 17 May 2018ernel
op 18 May 2018Linda Nordholt
op 18 May 2018Gret'l
op 12 Sep 2018Linda Nordholt
op 14 Sep 2018