Stoofschotel van varkensvlees
01 maart 2018 
0 min. leestijd

Stoofschotel van varkensvlees

Stoofschotels zijn heel simpel. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Ik ben zelf dol op de combinatie sperziebonen en tomatensaus. Dit is een blijvertje bij mij.

Benodigdheden (2 personen)

  • 300 gram varkenslappen (in stukken van 3 cm gesneden)
  • 1 ui (in stukken gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 takjes tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn azijn
  • 1 dl water
  • 100 gram zwarte olijven
  • 400  gram sperziebonen

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en de knoflook glazig op laag vuur in 5 minuten en haal het dan uit de pan
  2. Verhit in een braadpan de rest van de  olijfolie en bak het vlees rondom bruin
  3. Voeg de tomatenpuree, het ui-knoflook mengsel, de azijn, het water en de tijm toe
  4. Breng aan de kook en temper dan het vuur en laat 45 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan
  5. Schep halverwege om
  6. Kook de sperziebonen 8 minuten en voeg dan toe aan het vleesmengsel samen met de olijven en laat nog 5 minuten doorwarmen.

Voedingwaarde per portie

  • Kcal: 715
  • Kh: 19
  • Vet: 43
  • Eiwit: 35

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Karin
Door

Karin

op 30 Mar 2018

Goedendag Ik ben stofschotel van varkenvlees aan het maken. Ik vraag mij af wat ik met de olijven moet doen.Karin

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 31 Mar 2018

Goede vraag:) Die waren even verdwenen uit het recept. Is aangepast en bij de laatste stap de olijven nog even mee verwarmen.

Anja
Door

Anja

op 09 May 2018

Ik vraag me of 1dl wijnazijn niet veel te veel is, het is ontzettend overheersend nu. Heb er nog zoetstof door gedaan, maar de azijnsmaak blijft..

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 May 2018

Oei, misschien is degene die jij hebt nog sterker....bij mij smaakt het altijd goed. Of ik heb een andere smaak, dat kan ook. Dus voor jou de volgende keer zeker wat minder.

Anja
Door

Anja

op 09 May 2018

Nee, het is toch wel goed nadat ik de sperziebonen erbij gedaan heb. ?

Mieneke
Door

Mieneke

op 13 May 2018

Het lijkt me heerlijk. Maar klopt het aantal kcal wel, ik kom op 992 kcal.voor het hele recept?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 May 2018

Hou dan zeker even je eigen berekening aan hoor. Het wil nog wel eens verschillen per app. Afhankelijk van merk product etc.

ernel
Door

ernel

op 18 May 2018

maar hoe eet je dat dan? als een soep? er mogen geen koolhydraten als pasta rijst of aardappelen bij toch

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 May 2018

Je kan het gewoon zo eten ja, maar eventueel bloemkoolrijst erbij zal ook lekker smaken.

Gret'l
Door

Gret'l

op 12 Sep 2018

Ik gebruik rode wijn , veel zachter van smaak.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 14 Sep 2018

Dat kan ook natuurlijk, dank voor de tip.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!