arrow_drop_up arrow_drop_down

Chocolade mousse

Slagroom, mascarpone en chocolade als ontbijt? Bij mij kan het! En helemaal als je een koolhydraatarm dieet volgt, want dan kan je volop genieten van deze vetten. Sterker nog, je hebt vetten nodig om vet te kunnen verbranden. Lees daarvoor zeker even dit artikel: Vet eten om vet te verbranden


Iedere donderdag plaats ik weer een nieuw weekmenu in de Club van Linda. Of eigenlijk 2, namelijk een koolhydraatarm én koolhydraatbeperkt menu. Uiteraard helemaal uitgeschreven met nieuwe recepten, inclusief de voedingswaarden.

Chocolade mousse

Dit recept van de chocolade mousse staat bij velen inmiddels vaak voor het ontbijt op het menu. Ik maak recepten vaak zo, dat je er meerdere porties van kunt maken. Zo hou je nog wat over voor de andere dagen en dat scheelt weer tijd in de keuken.


En deze mousse kan een welkome afwisseling zijn op je ‘standaard dagelijkse ontbijtje’. Of verras jezelf ermee in het weekend of als toetje in de avond.

Benodigdheden (3 porties)

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom samen met de Erythritol met een handmixer stijf. Zet even weg.
  2. Roer de cacaopoeder door de mascarpone heen. Proef even goed of het zoet genoeg is voor je.
  3. Voeg 2 eetlepels opgeklopte slagroom toe. Roer goed door elkaar heen.
  4. Voeg nu de rest van de opgeklopte slagroom toe. Zo krijg je een egale massa.
  5. Verdeel de mousse in 3 porties, zo heb je voor 3 dagen een ontbijtje. Het is te bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden (per portie)

  • Kcal: 257
  • Kh: 2
  • Vet: 26
  • Eiwit: 3

Misschien vind je dit ook interessant:

Zoetstoffen en een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm dieet en zuivel

Superfood cacao


koolhydraatarme recepten

Cookies