E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Knolselderij bloemkoolsoep ( 6 porties)

Knolselderij bloemkoolsoep ( 6 porties)
22 februari 2018 Linda Nordholt
In Koolhydraatarme Recepten
bloemkoolsoep

Benodigdheden

2 el olijfolie

2 gesnipperde uien

1 tl vadouvankruiden (of kerriepoeder)

1 tl komijnpoeder

1 knolselderij in blokjes gesneden

1 bloemkool in roosjes

1,5 liter groentebouillon (bijvoorbeeld met een blokje of in een pot van struik)

50 ml vloeibare slagroom

Vers peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een soep pan en fruit de uien langzaam in 10 minuten. Voeg halverwege de vadouvan kruiden toe

Voeg nu ook de groentebouillon toe samen met de knolselderij en alle kruiden en laat 30 minuten trekken, doe halverwege de helft van de bloemkoolroosjes er in

Blend de soep met een staafmixer en voeg daarna de slagroom toe.

Voeg nu de andere helft van de bloemkool toe en laat nog 5 minuten warm worden zodat de bloemkoolroosjes nog een beetje knapperig blijft.  Maak af met peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Pas op met zout; het hangt er vanaf welke bouillon je gebruikt (in sommige zit al zout)

Voedingwaarde per portie

Kcal 90

Kh 6

Eiwit 3

Vet 5

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*