Pompoenspaghetti met champignonsaus
29 juli 2020 
1 min. leestijd

Pompoenspaghetti met champignonsaus

Pompoen is inmiddels het hele jaar door te verkrijgen. Inmiddels zelfs als koolhydraatarme pasta. Het makkelijke met dit recept is dat je voor jezelf de pompoenspaghetti kan gebruiken en er voor je gezin gewone pasta bij kunt maken. En het is geheel geschikt voor een koolhydraatarm dieet.

Je kan natuurlijk ook pompoenblokjes gebruiken uit het vriesvak van de supermarkt of je eigen pompoenblokjes/ spaghetti maken. Maar soms wil je ook gewoon gemak, zoals deze kant en klare pompoenspaghetti.

pompoenspaghetti

En lust je geen pompoen, gebruik dan gerust de courgettepasta of bloemkool (broccoli)rijst. Inmiddels bij de meeste supermarkten gewoon kant en klaar te koop.

Dit recept is omwille van de combinatie kip en champignon en kaas ontzettend vullend en in mijn ogen een echt feestje!

Benodigdheden (2 personen):

  • 400 gram pompoen spaghetti (kant en klaar)
  • 250 gram champignons
  • 250 gram kipfilet
  • 100 gram kookroom
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • Bieslook (vers)
  • 2 el olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze:

  1. Borstel de champignons schoon en snijd daarna in plakjes.
  2. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan.
  4. Bak hierin de sjalotten en de knoflook glazig.
  5. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
  6. Voeg 1 el olijfolie toe aan de pan en voeg de kipfilet en champignons toe. Bak deze even mee tot de kip bruin en gaar is.
  7. Voeg daarna de kookroom en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en (zee)zout.
  8. Even laten sudderen (niet koken), totdat het goed warm is.
  9. Hak de bieslook ondertussen fijn.
  10. Kook de pompoen spaghetti gaar in ongeveer 4/5 minuten. Eventueel met een beetje zout. Je kan het ook wokken, dan heb je een wat stevige ‘bite’.
  11. Schep de pompoen spaghetti op een bord en giet daaroverheen het champignonmengsel. Garneer met de bieslook.

Voedingswaarden (per portie):

  • Kcal: 453
  • Kh: 10
  • Vet: 24
  • Eiwit: 36

Tip: Maak dit gerecht eens met een ander soort spaghetti (uiteraard koolhydraatarm): Koolhydraatarme spaghetti: Kant en klaar te koop + recepten

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!