Deze koolhydraatarme pompoencracker met pitten en zaden, is heerlijk knapperig en goed vullend. Door het gebruik van amandelmeel en pitten bevat het ook nog eens gezonde vetten. En ze komen uit mijn derde boek 'Het koolhydraatarme inspiratieboek'.
Je maakt er 20 van per keer, dus daar kun je wel even mee vooruit. Ze zijn makkelijk te bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast. Zelfs invriezen is mogelijk.
Smelt de kokosolie in een pannetje (of even in de magnetron)
Voeg 300 ml water en de kokosolie toe aan de gemixte droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
Laat het ongeveer 2 a 3 minuutjes staan.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en strijk het mengsel uit over de bakplaat. Zet het daarna ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de crackers en bak ze daarna nog eens 30 minuten. Houd de crackers wel goed in de gaten.
Controleer of de crackers droog zijn. Als ze goed droog zijn kun je ze in stukken snijden. Je haalt er ongeveer 20 kleine crackers uit. Of 10 grote.
Voedingswaarde per cracker (uitgaande van 20 crackers)
Kcal: 115
Kh: 2
Vet: 10
Eiwit: 3
Interessante links
Op zoek naar meer alternatieven voor crackers? Kijk zeker eens hier: Koolhydraatarme crackers Of ben je een echte broodliefhebber? Ook daarvoor heb ik een mooi overzicht gemaakt: Koolhydraatarm brood