E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Romige broccoli met zalm

Romige broccoli met zalm
8 februari 2018 Linda Nordholt
broccoli en zalm

Een geweldige combinatie vind ik het. Broccoli en zalm en kaas. Voel je vrij overigens de broccoli te vervangen door bloemkool of een andere groente naar keuze.

Maar hoe makkelijk is dit? Dit gerecht staat echt in 15 minuten op tafel.

En dit is ook vaak hoe ik zelf mijn avondmaaltijden bedenk. De basis begint bij een stukje vlees of vis (ongeveer 150 gram tot 200 gram), ik kies er vervolgens minimaal 2 soorten groenten bij en maak het af met extra smaak in de vorm van spekjes of kaas. Deze schotel zou overigens ook nog even in de oven kunnen. Strooi er dan nog wat extra geraspte kaas overheen voor een mooi bruin korstje. En je gezin? Hier past zelfs een aardappel, pasta of rijst bij. In de oven is dat nog gemakkelijker, door de ene helft voor jou koolhydraatarm te houden en de andere helft met wat aardappelschijfjes te bedekken.

Benodigdheden (2 personen):

  • 2 zalmmoten
  • 1 broccoli
  • 100 gram champignons
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 sjalotten
  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram crème fraîche halfvol
  • Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze:

  1. Was de broccoli en snijd daarna in roosjes.
  2. Breng een pan met water aan de kook.
  3. Kook de broccoliroosjes in circa 8 minuten gaar.
  4. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  6. Fruit hierin de sjalotten.
  7. Voeg na circa 2 minuten de zalm toe.
  8. Was de cherrytomaatjes en borstel de champignons. Snijd daarna door de helft.
  9. Voeg de cherrytomaatjes en de champignons toe.
  10. Voeg de broccoli roosjes ook toe aan de koekenpan. Zo kunnen ze nog even meebakken.
  11. Breng op smaak met peper en (zee)zout.
  12. Voeg de crème fraîche en de roomkaas toe. Roer alles door elkaar heen.

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

Comments (33)

  1. Vana 3 weken geleden

    Heb dit recept nu al drie keer gemaakt. Ik maak het met kruidenroomkaas, en zonder creme fraiche. Gewoon, omdat ik die telkens niet in huis heb. En ik doe er wat dille in. Smikkelen!

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 weken geleden

      Klinkt heerlijk en het staat hier ook vaak op tafel:) Geniet ervan en dank je wel voor je bericht. Liefs, Linda

  2. Sanne 3 weken geleden

    Erg lekker! De saus was verrassend, ik heb kruiden roomkaas gebruikt. De saus houden we erin, kan ik eindeloos mee combineren! Bedankt voor dit recept!

    • Auteur
      Linda Nordholt 3 weken geleden

      Dat is heel fijn te horen. Dank je wel voor je enthousiaste bericht en geniet ervan! Liefs, Linda

  3. Nicole 5 maanden geleden

    Ik stoom de broccoli bij voorkeuripv koken. De gedachte: vitamine/ mieralen ed verdwijnen niet in kook vocht. Klopt dat

    • Auteur
      Linda Nordholt 5 maanden geleden

      Hoi Nicole, dat is wel wat ik overal hoor en lees. Dus voel jij je beter bij stomen, dan dit vooral blijven doen hoor.

  4. Mary 5 maanden geleden

    Dit recept al meerdere keren gemaakt, en een groot succes bij het hele gezin. Nu inmiddels even geleden, en wil weer gezonder gaan leven, dus weer eens opgezocht…hij staat deze week wederom op het menu!!

    • Auteur
      Linda Nordholt 5 maanden geleden

      Dat is super om te horen, geniet ervan en natuurlijk heel veel succes!

  5. gita christy 5 maanden geleden

    Hallo Linda,
    Ik ben erg geïnteresseerd in het koolhydraat vrij eten, lijkt mij een niet zo moeilijke manier van afvallen. Nu is mijn vraag, is het mogelijk dat je koolhydraat vrij niet verdraagt ? Ik heb het namelijk 2 weken geprobeerd en was er redelijk ziek van.

    • Auteur
      Linda Nordholt 5 maanden geleden

      Oei, dat is niet zo fijn. Ik ben er van overtuigd dat het voor iedereen beter is om koolhydraten en suikers te minderen. Het is lastig zo te achterhalen waar je klachten vandaan kwamen, maar het kan zijn dat je lichaam echt moest wennen aan het verteren van meer vetten en/ of eiwitten. Of dat je misschien toch een voedselintolerantie hebt voor bijvoorbeeld zuivel, noten of eieren. Die eet je namelijk ineens vaak veel meer. Het kan ook zijn dat je je elektrolyten niet op orde had (magnesium, zout en kalium). Maar het kunnen ook de afkickverschijnselen zijn geweest. Die kunnen vrij heftig zijn en ook zeker wel 2 weken aanhouden. Je kan dan bijvoorbeeld eerst eens starten met koolhydraatbeperkt en op die manier afbouwen met koolhydraten naar koolhydraatarm.

  6. Els 8 maanden geleden

    Hoi dag Linda, het was om he vingers af te likken:-) Wel heb ik soya cuisine gebruikt iplv crème fraîche. De combinatie mt de champignons en de kerstomaatjes was super, qua smaak,kleur,structuur. Dit recept ga ik nog maken. Ook eens mt kabeljauw, want niet iedereen verteert goed zalm in mijn familie.

    • Auteur
      Linda Nordholt 8 maanden geleden

      Hoi Els, dank je wel voor deze enthousiaste reactie. Dat doet me goed te horen. En zo fijn dat je zelf gaat experimenteren. Geniet ervan!

  7. Corinda 1 jaar geleden

    Ziet er lekekr uit. Hoeveel kcal is het in totaal? Kan je boursan light gewoon gebruiken is dat niet vet?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Hoi Corinda, de recepten die je vindt op mijn site zijn gericht op de koolhydraatarme leefstijl. Je hebt daarbij dus vetten nodig en calorieën zijn eigenlijk van ondergeschikt belang. Ook kaas staat daarbij vaak op het menu en dan niet de light variant. Ik merk aan je vraag dat jij je vooral bezig houdt met calorieën en zo vetarm mogelijk eten klopt dat? Het recept bevat ongeveer 430 calorieën per persoon/ portie.

  8. marjon1 1 jaar geleden

    We hebben gesmuld!!! Het is echt een heel lekker recept.
    De hoeveelheid is giga. Dus lekker en veel eten én ook nog afvallen. Hoe bestaat het.

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Geweldig toch?! Heerlijk om te lezen en dat jullie hebben genoten.

  9. hannah 1 jaar geleden

    superlekker! al 2x gegeten!

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Goed te horen en dank voor het delen.

  10. Bannink 2 jaar geleden

    Rineke

    Al veel recepten geprobeerd……allemaal even lekker

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Wat fijn om te horen, dank je en geniet ervan!

  11. Ina 2 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, ga dit zeker maken, ik kan er alleen niet goed uithalen of je de zalmmoten heel moet laten of in stukjes.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dat mag allebei hoor.

  12. Betty 2 jaar geleden

    Ziet er zeer lekker uit!
    Wat zijn de waardes van koolhydraat, eiwit, vet en kcal.?

  13. Margot 2 jaar geleden

    Het ziet er smakelijker uit dan mijn versie met kale broccoli met hooguit wat geraspte kaas. Ik ga straks meteen champignons en crème fraiche kopen.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Top. Hopelijk smaakt het je:)

  14. Miranda 2 jaar geleden

    Dit ga ik zeker proberen!
    Bedankt voor dit recept

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Super, benieuwd wat je ervan vindt.

  15. Jose 2 jaar geleden

    Wat moet je met de zalm doen? Ik mis ook de oventijd

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Dit hoeft niet in de oven hoor. Dit gaat allemaal in de pan, maar je kan het nog eventueel in de oven doen. De zalm gaar je dus in de pan en later kun je alles samen op het bord serveren.

  16. Helena 2 jaar geleden

    Bij dit recept eet je echt je vingers op, heerlijk. Ik ga zeker meer van je recepten proberen!

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Ah super, heerlijk om te lezen ook!

  17. Lydie 2 jaar geleden

    Heel lekker, dankjewel voor dit lekkere recept!

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Graag gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*