Je kunt het inmiddels zo gek niet meer bedenken in een koolhydraatarm dieet, of er wordt wel een groente gebruikt om ook koolhydraatarme snacks en tussendoortjes mee te maken. Zo eet je toch lekker zoet, maar krijg je gelijk ook groenten binnen. En het maakt deze brownies ook nog eens koolhydraatarm. En daar is het ook vaak om te doen. Ik vind het een geweldige uitvinding.
Je ziet dan ook dat de courgette ontzettend veelzijdig is. Het wordt inmiddels al gebruikt als koolhydraatarme pasta, maar kijk ook eens naar dit courgettebrood wat gevuld is met courgette. Die ligt standaard bij mij in de vriezer samen met deze heerlijke brownies.
Ik maak in ieder geval graag gebruik van dit soort tussendoortjes die je makkelijk in grote batches kunt maken. En dan kunt invriezen. Zo ook in dit koolhydraatarm dieet weekmenu.
Courgette brownies
Goed in te vriezen voor een tussendoortje op ieder moment. En ik beloof je, je proeft niets van de courgette. Ook de niet groente liefhebbers krijgen op deze manier groente binnen zonder dat je het proeft. Tip voor wie kinderen heeft die wel wat meer groenten mogen eten.
Voeg eventueel nog wat extra zoetstoffen toe zoals Stevia of Erythritol.
Lees ook: Zoetstoffen en een koolhydraatarm dieet
Benodigdheden (14 stuks)
- 1 courgette
- 1 ei
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 50 gram cacaopoeder
- 30 gram kokosolie
- 80 gram pure chocolade (minimaal 70%)
- 80 gram amandelmeel
- 1 tl-wijnsteenbakpoeder
- 1 tl-vanille extract
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Rasp de courgette. En dep de courgetterasp heel goed droog in een theedoek. Het mag niet meer nat zijn.
- Breek de helft van de chocolade in kleine stukjes.
- Smelt de roomboter samen met de kokosolie in een pannetje.
- Doe de stukjes chocolade en alle andere ingrediënten in een grote schaal.
- Giet hier het roomboter/kokosolie mengsel doorheen.
- Mix deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
- Giet het beslag in een vierkante bakvorm.
- Breek de andere helft van de chocolade in stukjes.
- Laat de chocolade smelten in een steelpannetje.
- Als de chocolade vloeibaar is, kun je deze over het beslag heen gieten.
- Zet voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in 14 stukken.
Voedingswaarden per portie (1 stuk)
- Kcal: 163
- Kh: 4
- Vet: 14
- Eiwit: 3
Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Kijk dan eens bij deze koolhydraatarme chocoladetaart.
Ans
op 13 Feb 2018Linda Nordholt
op 15 Feb 2018Henrie
op 05 Apr 2018Linda Nordholt
op 10 Apr 2018Atty
op 13 Apr 2018Linda Nordholt
op 15 Apr 2018Joke
op 16 Apr 2018Linda Nordholt
op 17 Apr 2018Joke
op 17 Apr 2018Linda Nordholt
op 17 Apr 2018Paul
op 27 Apr 2018Linda Nordholt
op 28 Apr 2018Joyce
op 04 May 2018Linda Nordholt
op 05 May 2018Miek
op 05 May 2018Linda Nordholt
op 05 May 2018Edith
op 28 Mar 2019Linda Nordholt
op 01 Apr 2019Nicole
op 11 May 2018Jamarij
op 15 Jun 2018Linda Nordholt
op 16 Jun 2018Jamarij
op 20 Jun 2018Linda Nordholt
op 21 Jun 2018Yvonne
op 19 Mar 2020Linda Nordholt
op 22 Mar 2020Stephanie
op 16 Aug 2018Linda Nordholt
op 28 Aug 2018Ann
op 06 Sep 2018Linda Nordholt
op 08 Sep 2018Margo
op 05 Oct 2018Linda Nordholt
op 08 Oct 2018Bep
op 07 Oct 2018Linda Nordholt
op 08 Oct 2018Linda
op 08 Nov 2018Linda Nordholt
op 09 Nov 2018Sanne
op 02 Feb 2019Linda Nordholt
op 03 Feb 2019Wilma
op 21 Apr 2019Linda Nordholt
op 22 Apr 2019Veerle Saey
op 22 Jun 2019Linda Nordholt
op 22 Jun 2019Veerle Saey
op 23 Jun 2019Linda Nordholt
op 24 Jun 2019Thea
op 24 Jun 2019Linda Nordholt
op 24 Jun 2019Jannie
op 04 Jul 2019Linda Nordholt
op 08 Jul 2019Jannie
op 07 Jul 2019Linda Nordholt
op 08 Jul 2019Kirsten
op 30 Aug 2019Linda Nordholt
op 30 Aug 2019Els v.d. B
op 21 Feb 2020Linda Nordholt
op 02 Mar 2020