In dit artikel
Inhoudsopgave
Artikelen in deze categorie
'Macaroni' met kaas
De bloemkool is niet meer weg te denken uit de koolhydraatarme keuken. Je kan er inmiddels van alles mee. Van het maken van pizzabodems, tot rijst en deze 'macaroni'. Ook voor niet bloemkool liefhebbers is dit een geweldig recept voor in een koolhydraatarm dieet, want de smaak van bloemkool verdwijnt door het gebruik van de kaas. En het is ook nog eens volledig vegetarisch.
Let er bij dit recept op dat je niet een bol mozzarella koopt, maar echt op zoek gaat naar geraspte mozzarella in een zakje.
Benodigdheden (2 personen)
- 600 gram bloemkoolroosjes
- 40 gram roomboter (verdeeld in 2 el en 1 el)
- 150 gram geraspte mozzarella
- 60 ml slagroom (ongeklopt)
- 65 ml ongezoete amandelmelk
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt 2 eetlepels roomboter in een pannetje of magnetron.
- Maak kleine roosjes van de bloemkool. Zorg voor ongeveer dezelfde groottes van de roosjes.
- Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat.
- Rooster ongeveer 20-25 minuten, tot ze krokant zijn. Dit is een beetje afhankelijk van de grootte van je roosjes, dus hou het goed in de gaten.
- Verwarm de mozzarella, slagroom, amandelmelk en de resterende eetlepel boter onder regelmatig roeren.
- Het moet een egale saus worden, maar pas op dat het niet verbrandt.
- Als de bloemkoolroosjes klaar zijn, meng je dit met de kaassaus en klaar is je macaroni!
Voedingswaarden (per persoon)
- Kcal: 559
- Kh: 12
- Vet: 45
- Eiwit: 26
Interessante artikelen
Op deze website vind je meer dan 200 waardevolle blogs en artikelen. Heb je deze blogs en recepten al gezien:
Een volledig artikel over alle mogelijkheden met betrekking tot koolhydraatarme pasta of koolhydraatarme spaghetti.
Reactie plaatsen