E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarme lasagne

Koolhydraatarme lasagne
12 januari 2018 Linda Nordholt
Koolhydraatarme lasagne

Met deze koolhydraatarme lasagne kan je lekker genieten en toch koolhydraatarm eten. Haal je de ingrediënten alvast in huis?

Alle koolhydraatrijke recepten zijn inmiddels ook koolhydraatarm te maken. Ik spreek niet voor niets altijd van koolhydraatarm eten is een feestje. Want dat is koolhydraatarm eten. Zo ook deze lasagne met aubergine als lasagnebladen. Je zou ook kunnen kiezen voor courgette. Die variant zie je ook vaak. En voor de liefhebber van kaas een ware traktatie met maar liefst 3 soorten kaas.

Ben je geen kaasliefhebber laat de kaas dan vooral weg en gebruik wat meer tomatenblokjes om de saus te maken. En wil je dan wel een laagje over je lasagne dan kun je er wat amandelmeel over strooien in de oven.

Benodigdheden (2-3 personen):

  • 250 gram aubergine
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram ricotta
  • 150 ml tomatenblokjes (uit een potje)
  • 80 gram geitenkaas (geraspt)
  • 1 vleestomaat
  • 1 bol mozzarella
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de aubergine en schaaf daarna in de lengte in plakken.
  3. Bestrooi een klein beetje met (zee)zout.
  4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  6. Was ondertussen de spinazie en voeg toe aan de pan.
  7. Pureer de tomatenblokjes ondertussen met een staafmixer.
  8. Giet de tomatensaus in de koekenpan (bij de spinazie).
  9. Roer het mengsel door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en (zee)zout.
  10. Breng ook op smaak met de Italiaanse kruiden.
  11. Meng de ricotta met de geitenkaas in een schaaltje.
  12. Snijd de mozzarella bol en de vleestomaat in plakken.
  13. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  14. Giet een beetje van het spinazie/tomaten mengsel in de ovenschaal.
  15. Leg daarbovenop een paar aubergineplakken en giet daaroverheen een beetje van het ricotta mengsel.
  16. Dan een paar plakjes tomaat. Deze volgorde aanhouden totdat alles op is.
  17. Beleg de bovenkant met de mozzarella plakken.
  18. Zet voor ongeveer 15/20 minuten in de voorverwarmde oven.

Koolhydraatarme lasagne – Voedingswaarden per portie:

Kcal Kh Eiwit Vet
366 7 32 21

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

 

Comments (16)

  1. Karin 6 maanden geleden

    Hoi Linda,
    Kun je een alternatief aangeven voor de geitenkaas?
    Gr Karin

    • Auteur
      Linda Nordholt 6 maanden geleden

      Je kunt alle soorten kaas kiezen wat je lekker vindt. Mozarella bijvoorbeeld of brie of roomkaas.

  2. Ellen 8 maanden geleden

    Kan ik ook iets anders dan ricotta gebruiken?

    • Auteur
      Linda Nordholt 8 maanden geleden

      Je kan geitenkaas gebruiken of mascarpone of hüttenkäse. Brie kan ook werken.

      • Thea 1 dag geleden

        Misschien erg lekker. Maar noem het geen lasagne. Noem het Italiaase ovenschotel of iets dergelijks. Ik blijf de lasagne bladen missen !!!!! Zo wie zo vind ik het raar om voeding een naam te geven wat het niet is. Zoals b.v groenten spagettie. Het is géén spagettie, dus noem het ook niet zo.

        • Auteur
          Linda Nordholt 1 uur geleden

          Hoi Thea, okee, ieders een eigen mening. Zelf vind ik het heel leuk om dingen zo te benoemen. Je ziet het eigenlijk op veel sites gebeuren. Maar dank voor je reactie:)

  3. eugenie 8 maanden geleden

    ik heb ze net gegeten aubergine was heerlijk allen een was er een beetje hard en die anderen was goed komt denk ik door dat je ze meer moet uithollen
    en je zit lekkker vol

    • Auteur
      Linda Nordholt 8 maanden geleden

      Goed te horen. Had je aubergine wel in dunne plakken gesneden/ geraspt?

  4. Mia 1 jaar geleden

    Hetzelfde met courgette: spoel de auberginesneden af en dep droog. Wrijf ze lichtjes in met olijfolie en grill langs beide kanten op de grillpan en probleem opgelost.
    Heel lekker!!!

  5. Jacqueline Van de Griend 1 jaar geleden

    Je kunt de aubergine ook wat dunner snijden natuurlijk, dan is hij eerder gaar!!

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Dank voor de toevoeging!

  6. toon 1 jaar geleden

    hallo Linda
    na 20 min. in de oven op 200 graden de aubergine niet gaar (taai)
    groetjes toon

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Ow dat is jammer. Welke oven heb je? Heb je het er wat langer in gelaten en is het gaar geworden?

  7. cisca 2 jaar geleden

    Een aanrader!

  8. Leonie 2 jaar geleden

    Hoi Linda,
    Kun je me vertellen hoeveel een portie is? Bijvoorbeeld hoeveel gram? Ik mis deze informatie bij je recepten..
    Groetjes, Leonie

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Het recept is voor 2 tot 3 personen. 1 portie is 1 persoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*