arrow_drop_up arrow_drop_down
Koolhydraatarme lasagne
12 januari 2018 

Koolhydraatarme lasagne

Met deze koolhydraatarme lasagne kan je lekker genieten tijdens je koolhydraatarm dieet. Haal je de ingrediënten alvast in huis?

Koolhydraatarme lasagne

Alle koolhydraatrijke recepten zijn inmiddels ook koolhydraatarm te maken. Er zijn tevens al vele mogelijkheden voor koolhydraatarme pasta. Of wat dacht je van een koolhydraatarme pizza.

Zo ook deze lasagne met aubergine als lasagnebladen. Je zou ook kunnen kiezen voor courgette. Die variant zie je ook vaak. En voor de liefhebber van kaas een ware traktatie met maar liefst 3 soorten kaas.

Ben je geen kaasliefhebber laat de kaas dan vooral weg en gebruik wat meer tomatenblokjes om de saus te maken. En wil je dan wel een laagje over je lasagne dan kun je er wat amandelmeel over strooien in de oven.

Benodigdheden (2-3 personen)

  • 250 gram aubergine
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram ricotta
  • 150 ml tomatenblokjes (uit een potje)
  • 80 gram geitenkaas (geraspt)
  • 1 vleestomaat
  • 1 bol mozzarella
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en (zee)zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de aubergine en schaaf daarna in de lengte in plakken.
  3. Bestrooi een klein beetje met (zee)zout.
  4. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de sjalot en de knoflook.
  6. Was ondertussen de spinazie en voeg toe aan de pan.
  7. Pureer de tomatenblokjes ondertussen met een staafmixer.
  8. Giet de tomatensaus in de koekenpan (bij de spinazie).
  9. Roer het mengsel door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en (zee)zout.
  10. Breng ook op smaak met de Italiaanse kruiden.
  11. Meng de ricotta met de geitenkaas in een schaaltje.
  12. Snijd de mozzarella bol en de vleestomaat in plakken.
  13. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  14. Giet een beetje van het spinazie/tomaten mengsel in de ovenschaal.
  15. Leg daarbovenop een paar aubergineplakken en giet daaroverheen een beetje van het ricotta mengsel.
  16. Dan een paar plakjes tomaat. Deze volgorde aanhouden totdat alles op is.
  17. Beleg de bovenkant met de mozzarella plakken.
  18. Zet voor ongeveer 15/20 minuten in de voorverwarmde oven.

Koolhydraatarme lasagne – Voedingswaarden per portie

  • Kcal: 366
  • Kh: 7
  • Vet: 21
  • Eiwit: 32

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Leonie
Door

Leonie

op 9 February 2018

Hoi Linda, Kun je me vertellen hoeveel een portie is? Bijvoorbeeld hoeveel gram? Ik mis deze informatie bij je recepten.. Groetjes, Leonie

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 10 February 2018

Het recept is voor 2 tot 3 personen. 1 portie is 1 persoon.

cisca
Door

cisca

op 8 March 2018

Een aanrader!

toon
Door

toon

op 22 March 2018

hallo Linda na 20 min. in de oven op 200 graden de aubergine niet gaar (taai) groetjes toon

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 March 2018

Ow dat is jammer. Welke oven heb je? Heb je het er wat langer in gelaten en is het gaar geworden?

Jacqueline Van de Griend
Door

Jacqueline Van de Griend

op 28 April 2018

Je kunt de aubergine ook wat dunner snijden natuurlijk, dan is hij eerder gaar!!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 May 2018

Dank voor de toevoeging!

Mia
Door

Mia

op 8 June 2018

Hetzelfde met courgette: spoel de auberginesneden af en dep droog. Wrijf ze lichtjes in met olijfolie en grill langs beide kanten op de grillpan en probleem opgelost. Heel lekker!!!

eugenie
Door

eugenie

op 15 January 2019

ik heb ze net gegeten aubergine was heerlijk allen een was er een beetje hard en die anderen was goed komt denk ik door dat je ze meer moet uithollen en je zit lekkker vol

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 January 2019

Goed te horen. Had je aubergine wel in dunne plakken gesneden/ geraspt?

Ellen
Door

Ellen

op 16 January 2019

Kan ik ook iets anders dan ricotta gebruiken?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 16 January 2019

Je kan geitenkaas gebruiken of mascarpone of hüttenkäse. Brie kan ook werken.

Thea
Door

Thea

op 17 September 2019

Misschien erg lekker. Maar noem het geen lasagne. Noem het Italiaase ovenschotel of iets dergelijks. Ik blijf de lasagne bladen missen !!!!! Zo wie zo vind ik het raar om voeding een naam te geven wat het niet is. Zoals b.v groenten spagettie. Het is géén spagettie, dus noem het ook niet zo.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 September 2019

Hoi Thea, okee, ieders een eigen mening. Zelf vind ik het heel leuk om dingen zo te benoemen. Je ziet het eigenlijk op veel sites gebeuren. Maar dank voor je reactie:)

Jos van P
Door

Jos van P

op 22 October 2019

Zeg dankjewel voor dit mooie recept i.p.v. alles afzeiken. Heerlijk Linda!!!!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 October 2019

Dank je wel voor dit positieve bericht, dat doet met goed. En geniet ervan! Liefs Linda

Karin
Door

Karin

op 7 March 2019

Hoi Linda, Kun je een alternatief aangeven voor de geitenkaas? Gr Karin

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 8 March 2019

Je kunt alle soorten kaas kiezen wat je lekker vindt. Mozarella bijvoorbeeld of brie of roomkaas.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!

Gratis: koolhydraatarm weekmenu

Voor een vliegende start heb ik een GRATIS WEEKMENU gemaakt. Met makkelijke en heerlijke koolhydraatarme recepten.


  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar
50%
Download nu!
Weekmenu koolhydraatarm dieet
Cookies