Bloemkool ovenschotel
15 november 2016 

Bloemkool ovenschotel

Bloemkool zonder saus niet lekker? Echt wel, zeker in deze ovenschotel!

Bloemkool ovenschotel

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool
  • 30 gram geraspte geitenkaas
  • 150 gram rundergehakt
  • 50 gram serranoham
  • 1 el vadouvan kruiden (of kerrie)
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bak het gehakt rul in de koekenpan
  3. Snij de bloemkool in kleine stukjes en doe deze in een grote ovenschaal
  4. Meng de kaas en de kruiden erdoorheen en doe vervolgens het gehakt erop
  5. Leg de reepjes serranoham eroverheen en zet 10 minuten in de oven

Als het goed is, is de bloemkool nog lekker knapperig maar niet rauw. Ook de serranoham is knapperig: anders iets langer in de oven laten staan.

In plaats van bloemkool is deze groente ook heerlijk in ovenschotels: Wortelpeterselie

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Chantal
Door

Chantal

op 10 January 2017

Lijkt mij heerlijk! Ik ga hem proberen maar ben geneigd meer groente toe te voegen. Is dat okay?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 15 January 2017

Hoi Chantal, maar natuurlijk. Hoe meer groente hoe beter. Groetjes Linda

ine
Door

ine

op 16 January 2017

Ik ga hem maken, zo benieuwd naar bloemkool zonder saus !

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 January 2017

top om te horen, hopelijk lekker:)

Trea
Door

Trea

op 16 February 2017

Hoeveel kh bevat dit per portie? Misschien is het handig om dat te vermelden bij elk recept en nog handiger is als de vetten en eiwitten erbij staan

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 February 2017

Hoi Trea, ik schrijf het op het aandachtslijstje:) Binnen de ledenomgeving staan overigens bij alle recepten en weekmenu's de waardes helemaal uitgeschreven.

Liedewij
Door

Liedewij

op 13 April 2017

Kan alleen niet terugvinden wanneer je de oijfolie moet toevoegen Gr liedewij

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 April 2017

Voor het bakken van het gehakt in de pan. Groetjes Linda

Dita
Door

Dita

op 27 April 2017

Hallo Linda, Wij houden niet van geitenkaas, is er een andere oplossing? Mijn man doet ook mee.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 1 May 2017

Hoi Dita, je mag geitenkaas gewoon vervangen door normale kaas.

Martin
Door

Martin

op 3 July 2017

Linda, Mijn vrouw houdt helemaal niet van kaas. Wat nu?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 3 July 2017

Hoi Martin, kaas is opgenomen om eiwitten en omdat het koolhydraatarm is. En in dit gerecht ook voor extra smaak. Dus gewoon weglaten dus of eventueel iets met creme fraiche proberen als gratin. Maar dan wordt het de helft met kaas voor jou en de andere helft zonder voor je vrouw:)

Jauqueline koorn
Door

Jauqueline koorn

op 5 December 2017

Hij was wel lekker ik heb de bloemkool.nog wel.iets gekookt maar vond m.droog dat was jammer

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 11 December 2017

Bij mij is het juist altijd te nat. Dan misschien toch stomen of even wokken.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!

Gratis: koolhydraatarm weekmenu

Voor een vliegende start heb ik een GRATIS WEEKMENU gemaakt. Met makkelijke en heerlijke koolhydraatarme recepten.


  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar
50%
Download nu!
Weekmenu koolhydraatarm dieet
arrow_drop_up arrow_drop_down