Inmiddels al uitgetest en geproefd door leden van de Club van Linda.....deze blauwe bessen fudge😃 Super simpel om te maken en je kan er gelijk 9 maken. Uiteraard past het perfect in een koolhydraatarm dieet. Meestal zet ik per week 1 bakrecept op het menu. Maar dan wel eentje, waar je de gehele week van kunt eten. Scheelt weer een hoop tijd in de keuken.
Blauwe bessen fudge
Hoewel deze is gemaakt met blauwe bessen, kan je dit ook met aardbeien, frambozen of bramen doen. Deze mag je ook vanuit de diepvries gebruiken. Laat het dan wel even goed ontdooien en zorg dat ze niet meer al te vochtig zijn.
Ik gebruik in mijn bakrecepten graag de zoetstof Erythritol.Deze zoetstof heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel en bevat 0 gram koolhydraten. Ook komt deze het beste in de buurt van de smaak van echte suiker, dit in tegenstelling tot Stevia wat toch een bittere smaak kan hebben.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C .
Smelt de roomboter in een pannetje.
Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in een grote mengkom.
Mix met de staafmixer tot een egale massa. Dit kan nog wat zacht zijn, maar dat komt goed in de oven.
Giet in een ovenschaal (liefst vierkant) van 20 cm. Of gebruik muffinvormpjes.
Druk dan de bosbessen voorzichtig in het roomkaas mengsel. Verdeel het goed zodat je straks in alle 9 stukken blauwe bessen vindt.
Bak 20-30 minuten op 160 graden tot ze in het midden gaar zijn. Je kan dit controleren door met een satéprikker erin te prikken. Komt het er schoon uit, dan zijn ze gaar.
Laat afkoelen en snijd in 9 vierkanten.
De stukjes zijn minimaal 3 tot 5 dagen in de koelkast te bewaren, dus je kunt ze het beste per stuk invriezen.