Als je bezig bent met een koolhydraatarm dieet, wil je nog steeds kunnen genieten van lekker eten. Met deze koolhydraatarme lasagne hoef je geen smaak op te offeren om je dieetdoelen te behalen. Het beste van alles is dat het een vegetarisch gerecht is.
De lasagnebladen zijn vervangen door aubergine, wat het gerecht nog gezonder maakt en zorgt voor een heerlijke smaak. Als je geen fan bent van aubergine, kun je ook kiezen voor courgette als vervanger. Het recept is veelzijdig en je kunt het aanpassen aan jouw smaakvoorkeuren.
Als je dol bent op kaas, dan is deze lasagne een echte traktatie. Met maar liefst 3 soorten kaas krijg je gegarandeerd een heerlijke smaak. Maar als kaas niet jouw ding is, kun je de kaas gerust weglaten en wat meer tomatenblokjes gebruiken om de saus te maken. Om toch dat knapperige laagje bovenop de lasagne te krijgen, kun je wat amandelmeel eroverheen strooien en het in de oven bakken.
Kortom, deze koolhydraatarme lasagne is een perfect gerecht voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke, vegetarische en gezonde maaltijd. Haal snel de ingrediënten in huis en geniet van deze heerlijke lasagne!
Benodigdheden (2-3 personen)
- 250 gram aubergine
- 300 gram spinazie
- 100 gram ricotta
- 150 ml tomatenblokjes (uit een potje)
- 80 gram geitenkaas (geraspt)
- 1 vleestomaat
- 1 bol mozzarella
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden
- Peper en (zee)zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de aubergine en schaaf daarna in de lengte in plakken.
- Bestrooi een klein beetje met (zee)zout.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de sjalot en de knoflook.
- Was ondertussen de spinazie en voeg toe aan de pan.
- Pureer de tomatenblokjes ondertussen met een staafmixer.
- Giet de tomatensaus in de koekenpan (bij de spinazie).
- Roer het mengsel door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en (zee)zout.
- Breng ook op smaak met de Italiaanse kruiden.
- Meng de ricotta met de geitenkaas in een schaaltje.
- Snijd de mozzarella bol en de vleestomaat in plakken.
- Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Giet een beetje van het spinazie/tomaten mengsel in de ovenschaal.
- Leg daarbovenop een paar aubergineplakken en giet daaroverheen een beetje van het ricotta mengsel.
- Dan een paar plakjes tomaat. Deze volgorde aanhouden totdat alles op is.
- Beleg de bovenkant met de mozzarella plakken.
- Zet voor ongeveer 15/20 minuten in de voorverwarmde oven.
Koolhydraatarme lasagne – Voedingswaarden per portie
- Kcal: 366
- Kh: 7
- Vet: 21
- Eiwit: 32
Leonie
op 09 Feb 2018Linda Nordholt
op 10 Feb 2018cisca
op 08 Mar 2018toon
op 22 Mar 2018Linda Nordholt
op 23 Mar 2018Jacqueline Van de Griend
op 28 Apr 2018Linda Nordholt
op 01 May 2018Mia
op 08 Jun 2018eugenie
op 15 Jan 2019Linda Nordholt
op 16 Jan 2019Ellen
op 16 Jan 2019Linda Nordholt
op 16 Jan 2019Thea
op 17 Sep 2019Linda Nordholt
op 18 Sep 2019Jos van P
op 22 Oct 2019Linda Nordholt
op 22 Oct 2019Karin
op 07 Mar 2019Linda Nordholt
op 08 Mar 2019Olaf
op 18 May 2023