E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Stoofschotel van varkensvlees (2 porties)

Stoofschotel van varkensvlees (2 porties)
1 maart 2018 Linda Nordholt
stoofschotel

Benodigdheden

300 gram varkenslappen (in stukken van 3 cm gesneden)

1 ui (in stukken gesneden)

2 el olijfolie

1 teentje knoflook (geperst)

2 takjes tijm

1 el tomatenpuree

1 dl rode wijn azijn

1 dl water

100 gram zwarte olijven

400  gram sperziebonen

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook op laag vuur in 5 minuten aan en haal het dan uit de pan

Verhit in een braadpan de rest van de  olijfolie en bak het vlees rondom bruin

Voeg de tomatenpuree, het ui-knoflook mengsel, de azijn, het water en de tijm toe

Breng aan de kook en temper dan het vuur en laat 45 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan

Schep halverwege om

Kook de sperziebonen 8 minuten en voeg dan toe aan het vleesmengsel samen met de olijven en laat nog 5 minuten doorwarmen.

Voedingwaarde per portie

715 kcal

19 gr kh

35 gr eiwit

43 gr vet

 

Comments (11)

  1. Gret'l 8 maanden geleden

    Ik gebruik rode wijn , veel zachter van smaak.

    • Auteur
      Linda Nordholt 8 maanden geleden

      Dat kan ook natuurlijk, dank voor de tip.

  2. ernel 1 jaar geleden

    maar hoe eet je dat dan? als een soep? er mogen geen koolhydraten als pasta rijst of aardappelen bij toch

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Je kan het gewoon zo eten ja, maar eventueel bloemkoolrijst erbij zal ook lekker smaken.

  3. Mieneke 1 jaar geleden

    Het lijkt me heerlijk.
    Maar klopt het aantal kcal wel, ik kom op 992 kcal.voor het hele recept?

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Hou dan zeker even je eigen berekening aan hoor. Het wil nog wel eens verschillen per app. Afhankelijk van merk product etc.

  4. Anja 1 jaar geleden

    Nee, het is toch wel goed nadat ik de sperziebonen erbij gedaan heb. ?

  5. Anja 1 jaar geleden

    Ik vraag me of 1dl wijnazijn niet veel te veel is, het is ontzettend overheersend nu. Heb er nog zoetstof door gedaan, maar de azijnsmaak blijft..

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Oei, misschien is degene die jij hebt nog sterker….bij mij smaakt het altijd goed. Of ik heb een andere smaak, dat kan ook. Dus voor jou de volgende keer zeker wat minder.

  6. Karin 1 jaar geleden

    Goedendag
    Ik ben stofschotel van varkenvlees aan het maken.
    Ik vraag mij af wat ik met de olijven moet doen.

    Karin

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Goede vraag:) Die waren even verdwenen uit het recept. Is aangepast en bij de laatste stap de olijven nog even mee verwarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*