Een koolhydraatarm dieet en de bbq zijn een geweldige combinatie. Hierbij enkele tips:
Op de BBQ
Vlees, vis en kip zijn koolhydraatarm. En laat dit nu net de basis zijn van de BBQ. Natuurlijk kan ik nu gaan miepen over de marinade en het voorverpakte vlees, maar dat doe ik niet. Niet helemaal, want puur vlees en zelf marineren is natuurlijk de beste optie. Dan weet je wat je binnen krijgt. Denk aan kipspiesjes met groenten (champignons, uit, paprika, courgette).
Kijk ook eens naar dit zalmpakketje: https://slankmetlinda.nl/bbq-zalm-pakketje/
Extra groenten
Wat dacht je van groenten roosteren op de BBQ. Aubergine, courgette, paprika. Of maak er ook spiesjes van samen met wat champignons en ui erbij.
En kies een favoriete salade naar keuze. Een grote krop sla met eitje, tomaat, komkommer, fetakaas, avocado. Of eigenlijk, je kunt het zelf helemaal samenstellen zoals je altijd een maaltijdsalade klaar maakt.
Of denk eens aan deze bloemkoolsalade:
- Maak kleine bloemkoolroosjes en laat daar even de kook over heen gaan. Daarna afgieten en af laten koelen.
- In een bak doen.
- Er doorheen: een fijngesneden uit, blokjes ham, blokjes kaas en komkommer (alles in de verhoudingen die jij lekker vindt).
- Met als dressing de Slank met Linda mayonaise. Zie hieronder.
Sausjes erbij
Sausjes kun je heel goed zelf maken. Hier vind je een basissaus die kan dienen voor knoflooksaus bijvoorbeeld: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarme-basis-saus/
Pindasaus is ook heel makkelijk zelf te maken.
Benodigdheden
- 5 el pindakaas (zonder toevoegingen)
- 4 el kokosmelk
- 80-100 ml water
- 1,5 el ketjap manis
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
Bereidingswijze:
- Doe de pindakaas en de kokosmelk in een steelpannetje.
- Zet de pan op een laag/middelhoog vuurtje.
- Schenk nu het water bij de pindasaus.
- Roer met een garde door het mengsel heen.
- Voeg ondertussen de ketjap manis en de fijngehakte knoflook toe.
- Blijf roeren totdat het mengsel de gewenste dikte krijgt.
Brood
Mis je dan nog het broodje erbij, rooster gewoon wat koolhydraatarm brood en snij dit in stukjes. Net echt stokbrood:) Met een lekkere klodder pindasaus.
Marielle
op 18 Jun 2018Linda Nordholt
op 21 Jun 2018Ellen
op 27 Jun 2019Linda Nordholt
op 27 Jun 2019Linda
op 09 Jun 2020Linda Nordholt
op 09 Jun 2020Marijke de Nijs
op 09 Jun 2020Linda Nordholt
op 09 Jun 2020