E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Koolhydraatarme nasi goreng

Koolhydraatarme nasi goreng
30 juli 2017 Linda Nordholt
Koolhydraatarme Nasi goreng

Goedgekeurd in de Club van Linda en met dank aan Ineke voor het recept:

Nasi Goreng, maar dan met rijst gemaakt van bloemkool

Ingrediënten (voor 2 personen):

Nodig voor de rijst :
1 fijn gehakte bloemkool. *

Verder nodig :
Een bakje 100 gr bacon stukjes
1 prei, gesneden en schoon gewassen
1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
1 paprika, schoon en gesneden
3 of 4 lepel nasikruiden
Een klein scheutje ketjap asin (zout)

Voor erbij :
Gebakken eitje
Eventueel zelfgemaakte pindasaus erbij
Sambal

Bereidingswijze:

* bloemkool voorbereiden is het meeste werk. Het mooiste resultaat met de hand/mes snijden. Zelf proberen met machine of rasp. De bedoeling is dat je voor 2 pers een diep bord met ‘rijst korrels’ hebt. (Niet voorkoken)

Bak de bacon bits tot zacht, in de pan waar je straks de eieren bakt.
Neem een wok of ruime pan met wat olijf olie, roerbak eerst de knoflook, dan paprika en daarna de prei. Schep er ook de nasi kruiden doorheen. Laat in een paar minuten zacht worden. Dat hangt af van de maat van de gesneden groente. Het bacon mag er ook bij dan kunnen de eitjes in die pan.

Als je een wok gebruikt mag er de bloemkool in een keer op, besprenkel die met wat van de ketjap en schep de heleboel om. Blijf scheppen totdat alles goed gemengd is en het min of meer op nasi lijkt.

Opscheppen en eitje erop. Eet smakelijk

P.s. In deze nasi heb ik geen ui verwerkt. Miste die ook niet. Gebruikelijke nasi begin ik met ui en knoflook. Aldus Ineke en natuurlijk een eet smakelijk namens Ineke 🙂

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

 

Comments (11)

  1. antje van den berg 4 maanden geleden

    Wat voor een nasi kruiden gebruik je?

    • Auteur
      Linda Nordholt 4 maanden geleden

      Het beste is deze zelf te maken. Maar je kunt ook eens kijken bij de kruiden van Jonnie Boer. Bijvoorbeeld de Vadouvan kruiden.

  2. Mariska Grunberg 7 maanden geleden

    Hallo Linda.Ik wil graag deze nasi maken maar mag ik ook andere olie gebruiken?Ik word nl ziek van olijfolie mijn maag kan die niet verdragen.Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar helaas.

    • Auteur
      Linda Nordholt 7 maanden geleden

      Is kokosolie, roomboter of ghee misschien een oplossing? Als je dat kunt verdragen zijn dit ook goede keuzes.

  3. Linda 1 jaar geleden

    Helemaal top deze nassie.
    ???????
    Gr cobie.

  4. mariellekras 1 jaar geleden

    Wat is de voedingswaarde van de pindasaus? Kan het nergens terugvinden

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Ah ja, niet altijd vermeld ik deze erbij. Ik weet dat men vaak meer maakt:) Je kan het eventueel zelf even invoeren in een voedingsdagboek.

  5. Elles 1 jaar geleden

    Erg lekker! Zelfs de kinderen waren enthousiast over deze “nasi”

    • Auteur
      Linda Nordholt 1 jaar geleden

      Yesssss, leuk is dat he?!

  6. Lydie 2 jaar geleden

    verrassend lekker. De tip van de pindasaus maakt het gerecht af. De man, zoon en schoonzoon vonden het de lekkerste pindasaus die ze ooit hadden gegeten.

    • Auteur
      Linda Nordholt 2 jaar geleden

      Yessssssss! Daar doen we het voor:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*