Tien tips om je gewicht te behouden na een dieet
27 maart 2023 
1 min. leestijd

Tien tips om je gewicht te behouden na een dieet

Het volgen van een dieet kan een uitdaging zijn, maar het behouden van het gewicht na het dieet kan nog moeilijker zijn. Hier zijn tien tips om je te helpen je gewicht te behouden na het dieet en een gezonde levensstijl te behouden.

 1. Maak gezonde keuzes
  Het is belangrijk om gezonde voedingskeuzes te blijven maken na het dieet. Kies voor voedzame, vezelrijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volkoren granen, mager eiwit en gezonde vetten.

 2. Vergeet niet te snacken Snacken kan een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde levensstijl, maar het is belangrijk om gezonde snacks te kiezen zoals fruit, noten, zaden, groenten en hummus in plaats van suikerrijke snacks.

 3. Blijf gehydrateerd Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en je lichaam te helpen om afvalstoffen af te voeren.

 4. Beweeg regelmatig Blijf regelmatig bewegen en zoek activiteiten die je leuk vindt. Dit kan variëren van wandelen, fietsen tot zwemmen of dansen.

 5. Vergeet niet te ontspannen Ontspanning en het verminderen van stress kan ook helpen bij het behouden van een gezonde levensstijl. Yoga, meditatie of een warm bad nemen kunnen helpen om te ontspannen.

 6. Plan je maaltijden Maaltijdplanning kan helpen om gezonde voedingskeuzes te maken en te voorkomen dat je terugvalt in oude gewoonten. Plan je maaltijden voor de week en zorg ervoor dat je gezonde ingrediënten hebt om te koken.

 7. Vind een ondersteuningsnetwerk Vind mensen in je omgeving die je kunnen steunen en motiveren om gezonde keuzes te maken. Dit kan variëren van vrienden, familie of een supportgroep.

 8. Wees niet te streng voor jezelf Het is belangrijk om jezelf af en toe te trakteren, maar doe het met mate. Je hoeft niet perfect te zijn en het is belangrijk om van het leven te genieten.

 9. Vind een balans Het vinden van een balans tussen gezond eten, bewegen en ontspanning kan helpen bij het behouden van een gezonde levensstijl op de lange termijn.

 10. Blijf gefocust op je doelen Het behouden van een gezond gewicht en levensstijl kan een uitdaging zijn, maar blijf gefocust op je doelen en herinner jezelf eraan waarom je deze doelen hebt gesteld. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt.

Conclusie Het behouden van een gezond gewicht en levensstijl na een dieet kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met de juiste mindset en aanpak. Blijf gezonde voedingskeuzes maken, beweeg regelmatig, ontspan en vind een balans in je dagelijkse routine.

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

 • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
 • Makkelijke en heerlijke recepten
 • Voorzien van alle voedingswaarden
 • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!