E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Tosti met geitenkaas en avocado

Tosti met geitenkaas en avocado
8 maart 2018 Linda Nordholt
tosti met geitenkaas

Voor 1 persoon

Benodigdheden

 • 2 sneetjes koolhydraatarm brood
 • 30 gram zachte geitenkaas
 • 1/4 avocado
 • 4 blaadjes basilicum vers
 • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de tosti-ijzer.

Snijd de avocado in plakjes.

Beleg de boterham met de geitenkaas, de plakken avocado en basilicumblaadjes.

Breng de boterhammen op smaak met wat peper en zout.

Leg de andere boterham er bovenop.

Doe de tosti in de tosti-ijzer.

Tip: je kunt deze tosti natuurlijk ook gewoon even in de koekenpan maken.

VoedingswaardeKCalKhVetEiwit
31381719

Bekijk alle overheerlijke koolhydraatarme recepten!

 

Comments (8)

 1. Oma Sandra 8 maanden geleden

  Heel veel lekkere recepten maar worden gauw te eiwitrijk voor mij. Het blijft moeilijk voor mij om met een eiwitbeperkt dieet een goed dieet te vinden. Enige suggesties zijn welkom. Ik mag 60 eiwit per dag. En eet normaal al niet veel (geen honger) vanwege mijn nietziekte ook geen zout en al jaren goede bloeddruk maar door veel medicijngebruik langzaam kilo’s zwaarder.

  • Auteur
   Linda Nordholt 8 maanden geleden

   Ik denk dat koolhydraatbeperkt dan beter kan passen. En volop gezonde vetten eten zoals noten, avocado, olijfolie, lijnzaad, en volop groenten en 2 stuks. Vlees en vis en eieren en zuivel leveren veel eiwitten. Hou je een voedingsdagboek bij? Dan kun je dat heel goed monitoren. Gebruik ter inspiratie dit weekmenu maar eens: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatbeperkt-weekmenu/
   En dan aanpassen aan jouw wensen en behoeften omtrent de eiwitten. Je kan dan bijvoorbeeld overwegen om per maaltijd 20 gram eiwitten in te nemen.

 2. Brigitte 1 jaar geleden

  Hallo Linda,
  op diverse sites (facebook) wordt geschreven dat je geen KHA brood mag eten bij een KHA dieet. Wat is nu de waarheid?
  Gr. Brigitte

  • Auteur
   Linda Nordholt 1 jaar geleden

   Hoi Brigitte, er is niet 1 waarheid. Ik zelf hanteer de stelling dat koolhydraatarm tot 50 gram kh per dag is en daar passen prima snee koolhydraatarm brood in. Mits je tegen gluten kan, want het brood uit de supermarkt bevat gluten. Je hebt ook striktere vormen van koolhydraatarm die gaan tot 20 gram (keto) en geen granen toelaten. Dus het is afhankelijk van welke visie je hanteert. Mijn ervaring is echter dat kh arm brood prima past tot 2 sneetjes per dag. En anders kun je altijd nog zelf bakken met amandelmeel bijvoorbeeld (geen granen en vaak minder kh).

 3. Gerda 1 jaar geleden

  Hallo Linda , de tosti’s met geitenkaas met advocado is mij slecht bekomen .a vond ik het echt niet lekker en b kan ik duidelijk niet tegen geitenkaas werkte vreselijk op mijn darmen zo dat was dat maar nu het goede nieuws”Ik ben 2 en een halve kilo afgevallen vanaf November ik hoor er al een paar roepen nou nou dat is niet veel klopt maar ik kijk niet meer hoeveel er in kilo,s afgaat ,ben veel blijer met het resultaat van mijn suikerwaardes diezijn in 3 maanden van 61 naar 53 gegaan dus dit is voor mij veel belangrijker dit is het goedenieuws.

  • Auteur
   Linda Nordholt 1 jaar geleden

   Ow wat vervelend. In ieder geval weer wat geleerd:) En ik vind het super dat je niet naar de kilo’s kijkt. Ieder lichaam is anders en voor jou ook zoveel belangrijker dat je suikerwaardes zijn gedaald. Dat gewicht komt ook. En vergeet jezelf niet op te meten hoor, je kunt vaak sneller de centimeters verliezen dan de kilo’s. Ga zo door.

 4. Karin 2 jaar geleden

  Dank je Linda. Ik ben op 5 weken tijd 10 kg kwijt door Koolhydraatarm te eten. Ik volg het toch wel strikt, behalve als we bij vrienden gaan eten. Brood, aardappelen en suiker daar bedank ik wel altijd voor. Behalve voor het dessert :o) En ik die dacht dat ik omwille van de menopauze nooit meer zou afvallen! Dank je wel voor het doorgeven van je kennis mbt eten. Het heeft mijn leven alvast positief veranderd. Groetjes, Karin (Coach, Therapeut).

  • Auteur
   Linda Nordholt 2 jaar geleden

   Wauw Karin, dank voor deze geweldige reactie en complimenten voor de resultaten. Hou me op de hoogte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*