Tosti met geitenkaas en avocado
08 maart 2018 
0 min. leestijd

Tosti met geitenkaas en avocado

Voor een makkelijk, maar toch andere lunch, een tosti met geitenkaas en avocado. Absoluut koolhydraatarm, door het gebruik van 2 sneetjes koolhydraatarm brood. En mocht je geen tosti ijzer tot je beschikking hebben, dan smaakt het ook als ‘niet tosti’.

Benodigdheden

 • 2 sneetjes koolhydraatarm brood
 • 30 gram zachte geitenkaas
 • 1/4 avocado
 • 4 blaadjes basilicum vers
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Verwarm de tosti-ijzer.
 2. Snijd de avocado in plakjes.
 3. Beleg de boterham met de geitenkaas, de plakken avocado en basilicumblaadjes.
 4. Breng de boterhammen op smaak met wat peper en zout.
 5. Leg de andere boterham er bovenop.
 6. Doe de tosti in de tosti-ijzer.

Tip: je kunt deze tosti natuurlijk ook gewoon even in de koekenpan maken.

Voedingswaarde:

 • Kcal: 313
 • Kh: 8
 • Vet: 17
 • Eiwit: 19

Gebruik je liever glutenvrij brood? Dat kan ook. Er zijn inmiddels vele opties, kijk hier maar eens: Koolhydraatarm glutenvrij brood

En de tosti is overigens ook heel goed te maken met 1 van de broodjes genoemd in dit blog: Koolhydraatarme broodjes en bolletjes: Ontdek de vele mogelijkheden

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Karin
Door

Karin

op 29 May 2018

Dank je Linda. Ik ben op 5 weken tijd 10 kg kwijt door Koolhydraatarm te eten. Ik volg het toch wel strikt, behalve als we bij vrienden gaan eten. Brood, aardappelen en suiker daar bedank ik wel altijd voor. Behalve voor het dessert :o) En ik die dacht dat ik omwille van de menopauze nooit meer zou afvallen! Dank je wel voor het doorgeven van je kennis mbt eten. Het heeft mijn leven alvast positief veranderd. Groetjes, Karin (Coach, Therapeut).

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 31 May 2018

Wauw Karin, dank voor deze geweldige reactie en complimenten voor de resultaten. Hou me op de hoogte.

Gerda
Door

Gerda

op 17 Feb 2019

Hallo Linda , de tosti’s met geitenkaas met advocado is mij slecht bekomen .a vond ik het echt niet lekker en b kan ik duidelijk niet tegen geitenkaas werkte vreselijk op mijn darmen zo dat was dat maar nu het goede nieuws”Ik ben 2 en een halve kilo afgevallen vanaf November ik hoor er al een paar roepen nou nou dat is niet veel klopt maar ik kijk niet meer hoeveel er in kilo,s afgaat ,ben veel blijer met het resultaat van mijn suikerwaardes diezijn in 3 maanden van 61 naar 53 gegaan dus dit is voor mij veel belangrijker dit is het goedenieuws.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 18 Feb 2019

Ow wat vervelend. In ieder geval weer wat geleerd:) En ik vind het super dat je niet naar de kilo's kijkt. Ieder lichaam is anders en voor jou ook zoveel belangrijker dat je suikerwaardes zijn gedaald. Dat gewicht komt ook. En vergeet jezelf niet op te meten hoor, je kunt vaak sneller de centimeters verliezen dan de kilo's. Ga zo door.

Brigitte
Door

Brigitte

op 28 Feb 2019

Hallo Linda, op diverse sites (facebook) wordt geschreven dat je geen KHA brood mag eten bij een KHA dieet. Wat is nu de waarheid? Gr. Brigitte

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Feb 2019

Hoi Brigitte, er is niet 1 waarheid. Ik zelf hanteer de stelling dat koolhydraatarm tot 50 gram kh per dag is en daar passen prima snee koolhydraatarm brood in. Mits je tegen gluten kan, want het brood uit de supermarkt bevat gluten. Je hebt ook striktere vormen van koolhydraatarm die gaan tot 20 gram (keto) en geen granen toelaten. Dus het is afhankelijk van welke visie je hanteert. Mijn ervaring is echter dat kh arm brood prima past tot 2 sneetjes per dag. En anders kun je altijd nog zelf bakken met amandelmeel bijvoorbeeld (geen granen en vaak minder kh).

Oma Sandra
Door

Oma Sandra

op 13 Aug 2019

Heel veel lekkere recepten maar worden gauw te eiwitrijk voor mij. Het blijft moeilijk voor mij om met een eiwitbeperkt dieet een goed dieet te vinden. Enige suggesties zijn welkom. Ik mag 60 eiwit per dag. En eet normaal al niet veel (geen honger) vanwege mijn nietziekte ook geen zout en al jaren goede bloeddruk maar door veel medicijngebruik langzaam kilo’s zwaarder.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 13 Aug 2019

Ik denk dat koolhydraatbeperkt dan beter kan passen. En volop gezonde vetten eten zoals noten, avocado, olijfolie, lijnzaad, en volop groenten en 2 stuks. Vlees en vis en eieren en zuivel leveren veel eiwitten. Hou je een voedingsdagboek bij? Dan kun je dat heel goed monitoren. Gebruik ter inspiratie dit weekmenu maar eens: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatbeperkt-weekmenu/ En dan aanpassen aan jouw wensen en behoeften omtrent de eiwitten. Je kan dan bijvoorbeeld overwegen om per maaltijd 20 gram eiwitten in te nemen.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

 • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
 • Makkelijke en heerlijke recepten
 • Voorzien van alle voedingswaarden
 • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!