Hoe val je snel af
08 maart 2016 
2 min. leestijd

Hoe val je snel af

De eerste vraag die klanten mij vaak stellen is: Hoe val je snel af? Mijn antwoord daarop is altijd dat snel afvallen niet altijd de beste manier is om af te vallen. Sneller betekent niet altijd beter of verantwoord.

Lees ook: Waarom een crashdieet niet werkt en hoe je wél kunt afvallen!

Wat ik wel snap is dat het voor de motivatie goed is om te zien dat de eerste kilo’s snel gaan. Maar ik vind het wel belangrijk dat dit op een verantwoorde manier moet gaan. Wil je een ‘boost’ in afvallen ervaren, dan zul je jouw lichaam weer in een vetverbrandende modus moeten zetten. Deze ‘boost’ in afvallen bereik je door het direct aanspreken van jouw vetreserves. En dat lukt beter als ons lichaam niet eerst de beschikbare koolhydraten hoeft te verbranden, maar meteen de opgeslagen voorraad vet kan aanspreken door (veel) minder koolhydraten te eten, maar meer eiwitten en gezonde vetten.

Niet minder eten, maar anders eten!

Hoe val je snel af

Maar hoe doe je dat nou? Koolhydraten minderen en meer eiwitten en gezonde vetten eten? Mensen met overgewicht willen graag hun kilo’s kwijt, liever vandaag dan morgen. Het moet snel gaan, op een prettige manier en vooral even niet nadenken over alle gezonde voedingsmiddelen die je moet aanschaffen om überhaupt te kunnen beginnen. De meest makkelijke manier is te starten met een koolhydraatarm dieet: snel en verantwoord afvallen met een koolhydraatbeperking tot maximaal 50 gram per dag.

Je valt niet alleen snel af, maar het is ook nog eens een geweldige opstap naar een gezond eetpatroon. Zonder honger en jouw lichaam start weer met vet verbranden. Je ervaart op een makkelijke en prettige manier hoe het voelt in jouw lichaam om minder koolhydraten te eten, maar meer eiwitten en gezonde vetten. Om maar niet te spreken van de energie die je ervoor terugkrijgt! En dit is blijvend!

Hoe val je snel af? Met een ‘boost’ die jouw lichaam weer in een vetverbrandende modus zet.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet (ik spreek liever van een koolhydraatarme leefstijl) is een volledig ‘andere’ manier van afvallen dan we vaak gewend zijn. Maar wel een effectieve en goede manier om voor altijd je eetpatroon te veranderen en nooit meer aan te komen. Geen calorieën tellen, maar eten in de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Je eet dan tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag, maar dat wat je mindert in koolhydraten, vul je aan met voldoende eiwitten en gezonde vetten. Je gaat anders eten, maar niet minder. Anders is het gewoon weer een crashdieet.

Een koolhydraatarm eetpatroon zorgt ervoor dat jouw lichaam in ketose raakt. Na 48 uur heeft jouw lichaam alle koolhydraatreserves opgebruikt en schakelt het over op een alternatieve energiebron: de vetreserves in het lichaam. Je hoeft niet bang te zijn voor het jojo effect. Meer eiwitten en gezonde vetten beschermen de spieren en stimuleren een snelle vetverbranding. Hierdoor raak je enkel kwijt wat je teveel hebt: vetmassa.

Dus hoe val je snel af?

Door direct te beginnen met een koolhydraatarm dieet.

Bekijk ook mijn extra tips: Koolhydraatarm eten: de 20 beste tips voor een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Joke
Door

Joke

op 04 Dec 2016

Hallo Linda,Sinds februari 2016 ben ik helemaal overgestapt op deze leefwijze. Ben er nog steeds heel blij mee. Ben nu 15 kg kwijt. Het gaat langzaam maar dat geeft niet. De dokters zijn tevreden,ik ook. Alleen de suiker staat op 6.3 en dat is al het hele jaar zo. Heb jij enig idee? Vriendelijke groet Joke Schippers-Seits

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 12 Dec 2016

Hoi Joke, oei dat is heel lastig te zeggen zo voor mij. Ik kan ook moeilijk zeggen of het ligt aan je eetpatroon of dat het medisch is. Misschien eens met je arts overleggen? Wellicht ben je zeer gevoelig voor koolhydraten en eet je toch nog teveel? Groet Linda

Talita
Door

Talita

op 24 May 2019

Hallo, ik wil erg graag afvallen en vooral buikvet verliezen, Het gaat heel langzaam en heb al heel veel geprobeerd. IK heb werk op kantoor dus dat werkt ook niet erg mee. Mijn darmen zijn wel snel heel gevoelig, dat is erg vervelend. Dus door veel vet krijg ik last. Graag zou ik willen weten hoe ik snel een beetje buikvet kan verliezen. Heb je tips voor me??Graag hoor ik wat van u.Groeten Talita van den toorn

Linda Nordholt
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!