Hoe gaaf is het dat je een koolhydraatarm broodje zo in 90 seconden kan klaarmaken. Het kan in de magnetron, maar voor wie geen magnetron heeft (of wil gebruiken) kan dit ook prima in een muffinbakje in de oven. Verwarm dan de oven voor op 180 graden Celcius en bak het broodje in 15 minuten af.
Je kan er uiteraard een hele batch tegelijk van maken. Deze kan je weer invriezen. Wat ik dan wel het lekkerste vind is om ze daarna, uit de vriezer, even te roosteren.
Ingrediënten
10 gram gezouten boter
30 gram amandelmeel
Een halve tl bakpoeder
1 ei
Bereidingswijze
Smelt de roomboter allereerst in de magnetron in een magnetronbestendige (kleine) kom of mok. Of smelt het in een steelpannetje.
Voeg vervolgens de amandelmeel, het bakpoeder en het ei toe.
Roer alles goed door tot een egale massa.
Plaats de kom of mok voor 90 seconden in de magnetron op vol vermogen. Of gebruik de aanwijzingen voor de oven zoals hierboven beschreven.
Haal de kom of mok uit de magnetron (let op: het is heet)
Haal het broodje eruit.
Snijd ‘m, na afkoeling, doormidden.
Je kan dit broodje vervolgens met van alles beleggen. Zelf vind ik het ook heerlijk met alleen wat roomboter als het broodje nog warm is.
Voedingswaarden (per broodje)
Kcal: 333
Kh: 1
Vet: 30
Eiwit: 12
Op zoek naar meer mogelijkheden voor broodjes of bolletjes? Kijk zeker even hier: Koolhydraatarme broodjes