5 voedingsmiddelen die afvallen kunnen tegenhouden
10 juli 2017 
1 min. leestijd

5 voedingsmiddelen die afvallen kunnen tegenhouden

Stil staan en niet meer afvallen op een koolhydraatarm dieet: Misschien ligt het aan 1 van deze 5 voedingsmiddelen. Zelfs al ben je afgevallen met het eten van deze voedingsmiddelen, het kan zijn dat ze op een gegeven moment zorgen voor stagnatie. Hou er echter rekening mee dat normale schommelingen in het gewicht erbij horen.

Lees hiervoor ook: Schommelend gewicht en een koolhydraatarm dieet

Ook is het heel normaal dat je niet in een lineaire lijn naar beneden afvalt. Hoewel resultaten op de weegschaal dan kunnen tegenvallen, vergeet niet dat er nog zoveel meer gebeurt in je lichaam.

Lees ook: Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieet

Maar mocht je twijfelen, kijk eens of het kan liggen aan deze voedingsmiddelen.

1. Fruit

Fruit bevat veel suikers en kan daarmee het afvallen vertragen of stilleggen. Eet je bijvoorbeeld niet alleen koolhydraatarm fruit, maar ook bananen, druiven, ananas etc. die koolhydraatbeperkt zijn, dan kan dat het afvallen verstoren.

2. Zuivel

Melkproducten bevatten niet alleen melksuiker (lactose), maar ook melkproteïne (caseïne), dat de insuline sneller kan laten stijgen dan bijvoorbeeld het eiwit in vlees. Dit kan het afvallen vertragen of zelfs tegenhouden.

Lees ook: Koolhydraatarm dieet en zuivel

3. Noten

Noten zijn een perfecte koolhydraatarme snack, maar daarnaast ook zeer calorierijk. Je kunt er snel in overeten, waardoor je ongemerkt teveel eet.

4. Teveel koolhydraatarm brood

Met koolhydraatarm brood kun je je koolhydraatinname perfect beperken ter vervanging van volkoren brood. Echter, ga niet ‘gewoon’ al je brood wat je eet vervangen door koolhydraatarm brood. Dat gaat niet werken. Hoewel je minder koolhydraten zult binnenkrijgen loop je het doel van koolhydraatarm eten voorbij, namelijk dat het de bedoeling is meer eiwitten en vetten te eten. En niet alleen maar je koolhydraten minderen.

5. Voeding waar je ongemerkt intolerant voor bent

Start je met koolhydraatarm eten, en zelfs als je er langer mee bezig bent, kan het zijn dat je een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel hebt of krijgt. Eieren bijvoorbeeld, noten, zuivel, bepaalde groenten, avocado. Dit kan, ook ongemerkt, ontstekingen in je lichaam veroorzaken. En dit kan afvallen beletten.

Lees ook: Buikpijn door een koolhydraatarm dieet: 8 mogelijke oorzaken én oplossingen

Op zoek naar meer mogelijke oorzaken waardoor je niet afvalt? Lees dan zeker ook even dit artikel: Koolhydraatarm eten en toch niet afvallen: Stel jezelf deze 10 vragen

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!