E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

5 voedingsmiddelen die afvallen kunnen tegenhouden

5 voedingsmiddelen die afvallen kunnen tegenhouden
10 juli 2017 Linda Nordholt

Stil staan en niet meer afvallen op een koolhydraatarm dieet: Misschien ligt het aan 1 van deze 5 voedingsmiddelen. Zelfs al ben je afgevallen met het eten van deze voedingsmiddelen, het kan zijn dat ze op een gegeven moment zorgen voor stagnatie.

1. Fruit

Fruit bevat veel suikers en kan daarmee het afvallen vertragen of stilleggen. Kijk ook zeker even deze video over fruit op een koolhydraatarm eetpatroon: https://slankmetlinda.nl/fruit-en-een-koolhydraatarm-dieet/

2. Zuivel

Melkproducten bevatten niet alleen melksuiker (lactose), maar ook melkproteïne (caseïne), dat de insuline sneller kan laten stijgen dan bijvoorbeeld het eiwit in vlees. Dit kan het afvallen vertragen of zelfs tegenhouden.

3. Noten

Noten zijn een perfecte koolhydraatarme snack, maar daarnaast ook zeer calorierijk. Je kunt er snel in overeten, waardoor je ongemerkt teveel eet.

4. Teveel koolhydraatarm brood

Met koolhydraatarm brood kun je je koolhydraatinname perfect beperken ter vervanging van volkoren brood. Echter, ga niet ‘gewoon’ al je brood wat je eet vervangen door koolhydraatarm brood. Dat gaat niet werken. Hoewel je minder koolhydraten zult binnenkrijgen loop je het doel van koolhydraatarm eten voorbij, namelijk dat het de bedoeling is meer eiwitten en vetten te eten. En niet alleen maar je koolhydraten minderen.

5. Voeding waar je ongemerkt intolerant voor bent

Start je met koolhydraatarm eten, en zelfs als je er langer mee bezig bent, kan het zijn dat je een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel hebt of krijgt. Eieren bijvoorbeeld, noten, zuivel, bepaalde groenten, avocado. Dit kan, ook ongemerkt, ontstekingen in je lichaam veroorzaken. En dit kan afvallen beletten.

Heel benieuwd of dit voor jou van toepassing kan zijn. Deel het in een reactie hieronder.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*