Supersnelle ontbijtmuffin
17 juni 2017 
1 min. leestijd

Supersnelle ontbijtmuffin

Nog inspiratie nodig voor een simpel, snel en anders ontbijt? Wat dacht je van deze muffin die volledig past in een koolhydraatarm dieet. Heerlijk vullend en makkelijk een avond van tevoren klaar te maken. Koud is het net zo lekker.

Het gaat bij mij in de tas zelfs mee als snack voor tussendoor.

Benodigdheden

  • 1 ei
  • 2 tl kokosmeel
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Kokosolie (voor invetten schaaltje)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Vet een schaaltje in met een klein beetje kokosolie.
3. Mix alle ingrediënten tot een gladde massa (dit kan ook met een vork).
4. Plaats het schaaltje voor circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Je supersnelle ontbijtmuffin is nu klaar.

Tip: voeg voor een hartige bite wat ham(blokjes) toe. Voor een wat zoetige smaak, voeg wat cacao toe of cacaonibs. En eigenlijk…..je kunt er alles in doen wat je lekker vindt. Met een dot slagroom lijkt het net een gebakje.

Heb je geen kleine schaaltjes dan kun je ook van aluminiumfolie een schaaltje vormen.

Voedingswaarde

  • Kcal: 120
  • Kh: 1
  • Vet: 18
  • Eiwit: 7

Deze muffin kan natuurlijk goed dienst doen als een vervanger van koolhydraatarm brood. Maar wat dacht je van alle mogelijkheden daarvoor? Kijk zeker in deze artikelen:

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm glutenvrij brood

Koolhydraatarme broodjes en bolletjes

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Annette Warmerdam
Door

Annette Warmerdam

op 25 Aug 2019

Beste Linda, Ik heb recent dit recept gemaakt alleen viel de smaak mij heel erg tegen... Het ei was zo overheersend dat het mij helemaal ging tegenstaan en normaal gesproken houd ik zeker van een eitje! Herken je dit of heb ik iets verkeerds gedaan? Anders wellicht nog een tip hoe ik de smaak wat zou kunnen veranderen? Bij voorbaat dank!

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Aug 2019

Hoi Annette, dit herken ik niet nee, maar smaken verschillen natuurlijk. En als jij vindt dat het naar ei smaakt, dan is dat zo:) Je kan er eventueel iets meer kokosmeel in doen. Of gebruik eens amandelmeel, dan de dubbele hoeveelheid.

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!