Koolhydraatarm eten maakt van afvallen een feestje!
11 december 2017 
1 min. leestijd

Koolhydraatarm eten maakt van afvallen een feestje!

Mag ik dat allemaal eten bij een koolhydraatarm dieet? En dan ga ik afvallen? Niet zomaar een klant die dit aan me vraagt, maar een vraag die me haast dagelijks gesteld wordt šŸ™‚

Dat mag je allemaal eten

En ja, heel herkenbaar. Ik kon ook niet geloven dat ik zoveel mocht eten, waaronder ook zoveel vetten, en ook nog eens ging afvallen. Ook dacht ik dat ik nooit meer wat lekkers mocht, laat staan dat ik nog koolhydraten kon eten. Nou, wat had ik het mis en ik vind een koolhydraatarm eetpatroon nog steeds super fijn en makkelijk om vol te houden. Het is inmiddels echt een leefstijl geworden.

Anders eten

Maar koolhydraatarm eten is zo anders dan je normaliter geleerd hebt om af te vallen. Koolhydraatarm eten is daarom ookĀ omdenken. Alles wat je ooit geleerd hebt op het gebied van afvallen kan overboord. Geen calorieĆ«n tellen, jezelf uithongeren of maar minderen met snoepen. Het is anders eten, niet minder. Koolhydraatarm eten = normaal eten, namelijk dat waar het lichaam om vraagt. Je gezondheidsvoordelen zijn echt geweldig.

Maak er een feestje van

En daarom is afvallen met een koolhydraatarm dieet een waar feestje:

 1. Je eet vaak meer dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.
 2. Je hebt zoveel keuze in wat je mag eten, de mogelijkheden in variatie zijn eindeloos
 3. Brood, aardappelen en rijst zijn gewoon mogelijk, want ze zijn allemaal koolhydraatarm te maken
 4. Sporten is niet noodzakelijk. 80% bereik je namelijk met je koolhydraatarme voedingspatroon
 5. Je moet meer vet eten, ook verzadigd vet waarvan altijd gedacht was dat dit slecht was
 6. Je hebt absoluut geen hongerdipjes meer op de dag, want je hebt een constante bloedsuikerspiegel
 7. Afvallen met wijn, pizza of chocolade is absoluut mogelijk. Zondigen en afvallen kan echt.
 8. Taart, koekjes, ijs en snoep. Alles is koolhydraatarm te maken en smaakt heerlijk
 9. Je bent sneller je emoties de baas, omdat suikers jouw denken niet meer bepalen. Emotie eten is sneller onder controle.

Zelfs uit eten gaan is heel goed mogelijk en dat hoef je jezelf niet te ontzeggen:Ā Koolhydraatarm uit eten gaan

Of een ā€˜snelle hapā€™ bij de friettent hoef je ook niet over te slaan:Ā Koolhydraatarm eten bij een snackbar; kan dat?

En zo kan ik nog wel even doorgaanā€¦..want echt als je dit eenmaal door hebt en in je lichaam hebt ervaren, dan gaat er een wereld voor je open. En wil je niet meer anders.

Benieuwd naar alle andere mogelijkheden? Lees zeker even deze artikelen:

Koolhydraatarm eten onderweg gedoe? Nee hoor, zo doe je dat!

Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarme pasta

Koolhydraatarme frietjes: 3 tips

Koolhydraatarme pizza en pizzabodems: Ontdek alle mogelijke manieren voor een heerlijke koolhydraatarme pizza

Heerlijke koolhydraatarme stamppot: 4 recepten!

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Carolien
Door

Carolien

op 12 Dec 2017

hoi Linda, Ik ben steeds weer aan het twijfelen .DAT ik moet afvallen is duidelijk maar ik worstel nog met HOE????? Als ik dan lees : "Afvallen met wijn, pizza of chocolade is absoluut mogelijk. Zondigen en afvallen kan echt" Bedoel je dan na een een aantal weken /maanden?? Ik heb al eerder "koolhydraatarm "geleefd, en dat ging best goed, maar ik ben veel op pad voor mijn werk , heb regelmatig etentjes en lunches waarbij ik het heel lastig vind soms iets niet te eten ( kreeg gisteren bijvoorbeeld pasta geserveerd zonder alternatief en s ochtends waren er alleen broodjes met beleg dus had ik geen alternatief als bijvoorbeeld een omelet.. Ik zoek naar iets wat goed te doen is, waar ik niet hoef te tellen of te hongeren en ook niet alleen maar aparte dingen eet omdat ik het andere "niet mag "( en ook nooit een wijntje) Dus ik ben een beetje radeloos..Moet echt wel minimaal 10 kilo afvallen ,maar eigenlijk wel 20..... groetjes Carolien

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 Dec 2017

Heb je mijn gratis weekmenu al gezien? En schrijf je ook zeker in voor mijn gratis training hoor.

burie aniie
Door

burie aniie

op 02 Jul 2018

ik ben ook 12 k. vermagerd met de koolhydraten te laten en toch mijn 2 wijntjes per dag blijven drinken ,maar en wel geen snoeper af en toe eens donkere chocolade

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

 • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
 • Makkelijke en heerlijke recepten
 • Voorzien van alle voedingswaarden
 • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!