E-mail: administratie@slankmetlinda.nl

Wat eet ik op een dag?

Wat eet ik op een dag?
24 april 2014 Linda Nordholt

Dagelijks stellen mensen mij de vraag: Wat eet jij eigenlijk op een dag? Ik heb ze verteld dat ik zo min mogelijk brood eet, geen aardappels pasta en rijst meer eet. Blijft er weinig over zou je denken. Om je een indruk te geven van wat ik eet, hierbij 2 dagen uitgeschreven. En serieus: ik eet nu nog meer dan vroeger, maar ik eet anders. Minder koolhydraten en suikers, meer eiwitten en meer vet (ja echt).

Maandag

Ontbijt: Mijn favoriete ontbijt op dit moment: havermoutpap. 40 gram havermout van quaker met 200 ml amandelmelk en kaneel.

Havermoutpap

Tussendoor: 40 gram noten

Lunch: Een salade met avocado, tonijn, rucolasla en pijnboompitten (ik gooi alles bij elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout)

Salade met tonijn

Tussendoor: Kiwi, mandarijn in een bakje kwark

Avondeten: Biefstukje met sperzieboontjes en champignons

Biefstuk met sperzieboontjes

Avondsnack: 2 wortelen

Dinsdag:

Ontbijt: 2 gebakken eieren, 1 avocado en spinazie

Omelet met avocado en spinazie

Tussendoor: Bakje kwark met 30 gram noten

Lunch: Rundergehakt met wokgroente (ja, serieus. Ik was thuis en er lagen nog wat restjes in de koelkast)

Rundergehakt met wokgroenten

Tussendoor: ik zat nog vol, dus heb niets meer gegeten

Avondeten: Zalm met broccoli, champignons en geitenkaas

Zalm broccoli geitenkaas

Avondsnack: Paar nootjes en een wortel

Toelichting

Door het weglaten van de koolhydraten, voeg ik meer gezonde vetten toe zoals noten, avocado en vis. Dit vult niet alleen heel goed, maar is ook nog eens gezond. En: het bevat weinig tot geen koolhydraten. Verder vul ik het aan met eiwitten in de vorm van eieren, maar ook door vlees en vis en noten. De koolhydraten haal ik uit de groenten, zuivel, havermout en fruit.

Lijkt dit eetpatroon jou wat? En benieuwd naar meer dagmenu’s? Ik heb ze voor je.

 

club van linda

Comments (4)

 1. mierleke 5 maanden geleden

  Ik volg nu al 4 weken de recepten uit jou boeken en op internet, ik ben bijna 4kg vermagert, heb nooit meer een hongergevoel en ik heb geen zin in snoep(ik at doodgraag chocolade en chips) ben er nog niet aangeweest.
  bedankt voor de nieuwe eetgewoonte

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 maanden geleden

   Wauw Myriam, dat is geweldig om te horen en dank je wel voor het delen. Ga zo door dus! Liefs Linda

 2. Vera 4 jaar geleden

  Bedankt Linda.
  Zo zien mijn dagen er ook uit,ik ben heel blij dat ik ook koolhydraat arm eet.
  Ik voel me goed en zit gelukkig weer goed in mijn vel,ze hebben een jaar geleden
  ontdekt dat ik een te trage schildklier heb,en dat is nu gelukkig ook onder controle.

  Groetjes van Vera

  • Auteur
   Linda Nordholt 4 jaar geleden

   Hoi Vera, wat fijn om te horen. En bedankt voor je reactie! Groet Linda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*