arrow_drop_up arrow_drop_down
24 april 2014 

Wat eet ik op een dag?

Dagelijks stellen mensen mij de vraag: Wat eet jij eigenlijk op een dag? Ik heb ze verteld dat ik zo min mogelijk brood eet, geen aardappels pasta en rijst meer eet. Blijft er weinig over zou je denken. Om je een indruk te geven van wat ik eet, hierbij 2 dagen uitgeschreven. En serieus: ik eet nu nog meer dan vroeger, maar ik eet anders. Minder koolhydraten en suikers, meer eiwitten en meer vet (ja echt).

Maandag

Ontbijt: Mijn favoriete ontbijt op dit moment: havermoutpap. 40 gram havermout van quaker met 200 ml amandelmelk en blauwe bessen en kaneel.

havermoutpap

Tussendoor: 40 gram noten

Lunch: Een salade met avocado, tonijn, sla en pijnboompitten (ik gooi alles bij elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout)

tonijnsalade

Tussendoor: 2 gekookte eitjes met rauwe ham

Avondeten: Biefstukje met sperzieboontjes en champignons

sperzieboontjes-biefstuk

 

Zie ook: 5 makkelijke en gezonde recepten

Avondsnack: Blokje pure chocolade

Dinsdag:

Ontbijt: 2 gebakken eieren, 1 avocado en spinazie

omelet

Zie ook: Koolhydraatarm ontbijt

Tussendoor: Bakje kwark met 30 gram noten

Lunch: Rundergehakt met wokgroente (ja, serieus. Ik was thuis en er lagen nog wat restjes in de koelkast)

nasi-zonder-nasi

 

Tussendoor: ik zat nog vol, dus heb niets meer gegeten

Avondeten: Zalm met broccoli, champignons en geitenkaas

zalm-broccoli

 

Avondsnack: Paar nootjes en een wortel

Zie ook: Koolhydraatarme snacks en tussendoortjes

Toelichting

Door het weglaten van de koolhydraten, voeg ik meer gezonde vetten toe zoals noten, avocado en vis. Dit vult niet alleen heel goed, maar is ook nog eens gezond. En: het bevat weinig tot geen koolhydraten. Verder vul ik het aan met eiwitten in de vorm van eieren, maar ook door vlees en vis en noten. De koolhydraten haal ik uit de groenten, zuivel, noten, avocado.

Koolhydraatarme recepten ontvangen

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Vera
Door

Vera

op 7 December 2015

Bedankt Linda. Zo zien mijn dagen er ook uit,ik ben heel blij dat ik ook koolhydraat arm eet. Ik voel me goed en zit gelukkig weer goed in mijn vel,ze hebben een jaar geleden ontdekt dat ik een te trage schildklier heb,en dat is nu gelukkig ook onder controle. Groetjes van Vera

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 December 2015

Hoi Vera, wat fijn om te horen. En bedankt voor je reactie! Groet Linda

Vera
Door

Vera

op 7 December 2015

Bedankt Linda. Zo zien mijn dagen er ook uit,ik ben heel blij dat ik ook koolhydraat arm eet. Ik voel me goed en zit gelukkig weer goed in mijn vel,ze hebben een jaar geleden ontdekt dat ik een te trage schildklier heb,en dat is nu gelukkig ook onder controle. Groetjes van Vera

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 9 December 2015

Hoi Vera, wat fijn om te horen. En bedankt voor je reactie! Groet Linda

mierleke
Door

mierleke

op 4 October 2019

Ik volg nu al 4 weken de recepten uit jou boeken en op internet, ik ben bijna 4kg vermagert, heb nooit meer een hongergevoel en ik heb geen zin in snoep(ik at doodgraag chocolade en chips) ben er nog niet aangeweest. bedankt voor de nieuwe eetgewoonte

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 7 October 2019

Wauw Myriam, dat is geweldig om te horen en dank je wel voor het delen. Ga zo door dus! Liefs Linda

mierleke
Door

mierleke

op 4 October 2019

Ik volg nu al 4 weken de recepten uit jou boeken en op internet, ik ben bijna 4kg vermagert, heb nooit meer een hongergevoel en ik heb geen zin in snoep(ik at doodgraag chocolade en chips) ben er nog niet aangeweest. bedankt voor de nieuwe eetgewoonte

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 7 October 2019

Wauw Myriam, dat is geweldig om te horen en dank je wel voor het delen. Ga zo door dus! Liefs Linda

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!
Cookies