arrow_drop_up arrow_drop_down
7 februari 2017 

Zondigen mag en moet

Zondigen mag en moet. De grootste schok van klanten tegen wie ik dit zeg. Dat klinkt misschien ook gek. Maar als je te streng voor jezelf bent is op gewicht blijven moeilijk en gaat de frustratie overheersen. Mag je af en toe zondigen, dan houd je het veel beter vol.

Zondigen met eten mag en moet

Maar zondig met beleid. Pak daarom je agenda en noteer feestjes, verjaardagen etc. Zodat je hier rekening mee kunt houden en eventueel je ’zondig-dag’ voor die week kunt bepalen. Markeer die dag met bijvoorbeeld een kruis.

Maak een afspraak met jezelf

Ga je uit eten, kijk dan van tevoren alvast op de (online) menukaart en besluit wat je gaat eten. Schrijf dat ook op, zodat je hier rust in krijgt. Heb je een verjaardagsfeest bij iemand die je al langer kent en weet je ongeveer welke hapjes geserveerd worden? Schrijf van tevoren voor jezelf op wat je die avond kiest. Het gebakje? De hapjes? Het wijntje? Of toch niets van dat alles? Net zoals je een afspraak bij de tandarts in je agenda zet, noteer je nu de afspraak met jezelf.

In deze video leg ik je uit waarom zondigen mag en moet.

En geef ik je mijn 3 beste tips hoe je dat dan het beste kunt doen.

Koolhydraatarm weekmenu

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. Naast coach, voedingsdeskundige én auteur van 3 boeken, is bloggen mijn absolute passie. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met gezond eten, gezond leven en gezond afvallen. Dit specifiek gericht op de koolhydraatarme leefstijl.
Adri
Door

Adri

op 22 July 2017

Bedankt voor deze tips

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 23 July 2017

Graag gedaan!

Tine
Door

Tine

op 11 September 2017

Ik ga 1 maand op vakantie naar Spanje hoe kan ik mijn houden aan koolhydraten dieet ik zit in hotel

Linda Nordholt
Bianca
Door

Bianca

op 21 April 2019

Ik heb nu 3 maanden koolhydraatarm gegeten en ben 20 kilo afgevallen. Nu wil ik graag mijn gewicht stabiliseren, hoe doe ik dat? Overgaan op koolhydraatbeperkt? Alvast bedankt

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 22 April 2019

Hoi Bianca, je kan het in principe gewoon zo doorzetten. Het is immers een leefstijl. Jouw lichaam vindt daarmee ook vaak vanzelf het ideale gewicht. Je kan uiteraard ook experimenteren met het toevoegen van wat meer koolhydraten. Kijk eens hoe je je daarbij voelt en hoe je lichaam daarop reageert. Ik adviseer mijn klanten vaak om extra eiwitten en vetten toe te voegen, zodat de calorieën wat worden opgehoogd ipv de koolhydraten. Velen voelen zich er zo prettig bij om koolhydraatarm te eten, dat het dan beter is om je calorieinname wat op te hogen om te stabiliseren. Overigens mijn oprechte complimenten voor het feit dat je 20 kilo bent afgevallen.

Reactie plaatsen

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!
Cookies