10 valkuilen als je koolhydraatarm wil eten
27 november 2017 
10 min. leestijd

10 valkuilen als je koolhydraatarm wil eten

Een koolhydraatarm dieet (ik spreek liever van de koolhydraatarme leefstijl of liever nog van de koolhydraatarme reis die je maakt), is voor velen bij de start een zoektocht. Belangrijk is dit te omarmen, want je gaat ook echt een volledig nieuw ‘traject’ aan met jezelf. Voor velen is het echt anders plannen van je boodschappen en je maaltijden. En je wilt bovenal nu echt gaan voor die verandering in leefstijl.

En een zoektocht gaat vaak met vallen en opstaan. Je hebt geweldige momenten, maar uiteraard kom je ook valkuilen tegen. En daarom wil ik jou vooral behoeden voor deze valkuilen als ook jij besluit nu te gaan starten met koolhydraatarm eten. Want eigenlijk moet het niet een vraag zijn of je het gaat doen, je gaat het gewoon nu doen. Omdat ook jij het waard bent.

En heel eerlijk, ik heb alle ‘fouten’ wel gemaakt. Fouten die mij op dat moment ongelukkig maakten, maar die ik uiteindelijk kon aangrijpen als leermomenten.

Ik wil natuurlijk niets liever dan dat jij de koolhydraatarme leefstijl snel onder de knie krijgt. Daarom de 10 meest voorkomende valkuilen voor jou op een rij. Zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 1 – Je laat je dieetverleden niet los

Kijk ik naar mezelf, dan heb ik alle diëten in het verleden wel gehad. Sonja Bakker, Weight Watchers, shakes, brooddieet, soepdieet en noem het maar op.

Kenmerk van al die diëten is het feit dat het gaat om minder calorieën eten en het liefst wat meer bewegen. Met name het minderen van vetten is hierin belangrijk. .

De stelling is heel simpel: Eet minder calorieën dan je verbruikt en je valt vanzelf af. Want ieder pondje gaat door het mondje toch?

Terugdenkend aan die ‘dieettijd’ krijg ik nog altijd het gevoel van ‘wat heb ik mezelf toch altijd aangedaan’. Met name met de kennis die ik nu heb, was ik nooit aan een dieet begonnen. Maar goed, wat geweest is is geweest en ik weet inmiddels dat het tij kan keren.

Stop met diëten

Dat is ook iets wat ik jou zou willen adviseren. Laat het dieetverleden los en focus op de toekomst. Omarm het als een nieuw pad dat je gaat bewandelen.

Wat mij heel erg heeft geholpen is dat ik tegen mezelf heb gezegd dat DIT het is. Ik heb een bewuste keuze gemaakt voor deze nieuwe leefstijl en zou er alles aan doen om het te laten slagen. Nooit weer op zoek naar een nieuw dieet.

Dan geef je jezelf ook de ruimte, dat als het een keer niet gaat zoals jij wilt, je constant op je besluit kunt terugvallen. En je nooit weer op zoek hoeft naar een nieuw dieet. Het is echt een persoonlijke training van jezelf, waarin je alleen maar beter kan worden.

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 2 – Je eet te weinig

Koolhydraatarm eten is omdenken en al helemaal in de hoeveelheden die je mag en moet eten. Het kan nogal een schok zijn als je ziet staan dat je zeker wel 1500 tot 1600 calorieën per dag mag eten. In tegenstelling tot vele andere crashdiëten, waar 1200 calorieën toch echt wel het maximum is.

Ik zie daarom ook maar al te vaak voorbij komen dat mensen starten met koolhydraatarm eten door brood weg te laten, aardappels te schrappen en van alles wat koolhydraten bevat te minderen. Op zich een goede gedachte, maar het gevaar is dat je te weinig gaat eten. Want wat eet je ervoor in plaats?

Het is absoluut goed om je koolhydraatinname te minderen, maar…..dat wat je mindert in koolhydraten, moet je aanvullen met eiwitten en vetten.

Te weinig eten werkt averechts

Onthoud, te weinig eten zorgt ervoor dat je niet gaat afvallen. Te weinig eten en koolhydraten minderen = sabotage van je lichaam. En dan voelt het gewoon als een dieet met honger en dat is dus absoluut niet de bedoeling.

Lees ook: Koolhydraatarm eten en toch niet afvallen: Stel jezelf deze 10 vragen

Overigens, het te weinig eten is vaak het gevolg van de angst voor vetten. Hebben we niet geleerd dat vetten het ‘kwaad’ zijn en je deze zo min mogelijk moet eten?

Op een koolhydraatarm eetpatroon is dit anders. Je hebt namelijk deze vetten absoluut nodig en ze worden ook volledig gebruikt als energie. Haal je namelijk geen energie meer uit koolhydraten, dan heeft jouw lichaam een andere bron van energie nodig. En dat is vet!

Ook voor wie geen galblaas meer heeft, heeft wel deze vetten nodig. Lees ook: Vet eten na galblaasverwijdering: Is een koolhydraatarm dieet wel geschikt?

Lees daarom ook zeker even dit artikel, waarin ik je het belang laat zien van het eten van vetten. Hoe tegenstrijdig het misschien ook kan voelen: Waarom vet eten om vet te kunnen verbranden

En wees ook absoluut niet bang voor je cholesterol door het eten van zoveel vetten. Ik leg je in dit artikel uit hoe dit zit: Hoog cholesterol en een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 3 – Je focust teveel op de weegschaal

De weegschaal is (logisch) voor velen een manier om succes te meten. Ben je afgevallen in kilo’s, dan gaat het goed. Ben je aangekomen of gelijk gebleven, dan zal er wel iets niet goed gaan.

Ik zie daardoor ook veel mensen weer terugvallen. Met name als je de weegschaal ineens weer omhoog ziet schieten. Of als je een tijdje stilstaat.

Ik snap dat dit heel frustrerend is, maar dit is helemaal normaal. En afvallen op een koolhdyraatarm eetpatroon gaat compleet anders. Het draait veel meer om vetverbranding en centimeterverlies dan om kilo verlies.

Hoe dit zit, lees je hier: Welke resultaten kun je verwachten met een koolhydraatarm dieet

Ook kan je gewicht dagelijks schommelen.

Laat daarom de weegschaal niet bepalen of jij succesvol bent. Maar focus op de geweldige koolhydraatarme reis die je maakt. En focus op centimeters en niet de kilo’s.

Lees ook: Schommelend gewicht en een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 4 – Je accepteert de verandering in je lichaam niet

Wat voelde ik mij in de eerste week beroerd. Niet normaal zeg. Ik had honger, hoofdpijn en ik wilde het eigenlijk opgeven. Het voelde echt als een dieet met die knagende honger, futloosheid en ik was niet te genieten.

Nu weet ik dat het erbij hoorde, maar het voelde op dat moment echt alsof het gewoon niet goed ging. Of dat ik iets fout deed.

Kom je echter vanuit een koolhydraatrijk eetpatroon, dan is het niet gek dat je lichaam moet afkicken. En dat is ook wat er gebeurd.

Het is niet leuk, maar het kan erbij horen. Lees ook: De 10 meest voorkomende afkickverschijnselen bij een koolhydraatarm dieet

Overigens heeft niet iedereen er last van.

Denk dus niet dat de methode dan niet werkt, weet dat het een goed teken is dat je lichaam aan het omschakelen is van een suikerverbrandend lichaam naar een vetverbrandend lichaam (ketose).

En het allerbelangrijkste om deze verschijnselen tegen te gaan, is het aanvullen van zout en magnesium.

Lees ook: Het belang van elektrolyten (zout, kalium en magnesium) bij een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 5 – Je maakt het jezelf te moeilijk

De mogelijkheden op koolhydraatarm eten zijn eindeloos. Je hebt koolhydraatarm brood, crackers, je kunt spaghetti maken van courgette, pizza van bloemkool etc etc etc. Je kunt inmiddels dagen in de keuken spenderen met uitgebreide lunches en bakgerechten zoals taart, muffins en cake.

Echt onwijs fijn dat dit allemaal kan en ook nog eens heerlijk smaakt. Maar het kan het in begin ook onnodig moeilijk maken. Het is al een hele omschakeling qua plannen en anders boodschappen doen, hou het daarom bij de start even makkelijk.

Ook als je een gezin hebt maak vooral eerst makkelijke recepten met wat vlees/ vis en groenten en voeg er voor je gezin wat aardappelen of pasta bij.

Leg ook de focus in het begin op de avondmaaltijd, kies gewoon even voor een zelfde ontbijtje met kwark en wat noten. Kies als lunch even koolhydraatarm brood en ga van daaruit experimenteren.

Zoek je hierin wat extra ondersteuning, kijk dan eens of mijn weekmenu’s wat voor je zijn. Je kan deze menu’s volledig op maat maken.

Koolhydraatarm leren eten – valkuil 6 – Je eet teveel van de toegestane voedingsmiddelen

Wat ik hiervoor schreef over te weinig eten, kan natuurlijk ook gelden voor teveel eten. Hoewel ik niet zo zozeer voorstander ben van het tellen van calorieën, kan je je voorstellen dat als jij per dag 2500 calorieën eet en je valt niet af, het kan zijn dat je gewoonweg teveel eet.

Op een koolhydraatarm eetpatroon mag je namelijk kaas, worst, olijfolie, kokosolie, avocado, noten, vlees en vis. Voedingsmiddelen die, in vergelijking met fruit en groenten, veel calorieën bevatten. En ben je al van al het hartige, dan is het makkelijk snel te ‘snaaien’ van al dit lekkers.

Met name noten en kaas zijn soms moeilijk te weerstaan en daarin kun je snel teveel eten. Hoewel je zult merken dat je sneller verzadigd bent, kun je ongemerkt toch teveel eten.

Het eten in de juiste verhouding tussen de macronutriënten koolhydraten, eiwitten en vetten is daarom heel belangrijk. Hoe dit zit, lees je hier: Wat is de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten

Dit is ook 1 van de redenen dat ik overgegaan ben op het maken van uitgeschreven weekmenu’s inclusief het vermelden van de voedingswaarden. Zodat je zonder te hoeven tellen, toch in de gaten kunt houden dat je niet teveel en zeker ook niet te weinig eet.

Koolhydraatarm leren eten – valkuil  7 – Je blijft bang voor vet

Wat was ik vroeger bang voor vet zeg. Het zat zo in mijn hoofd dat ik echt van alles mager en light moest nemen.

Want dat zorgt immers voor een beperking in calorieën. En ik zie het nog dagelijks bij klanten als ik hun voedingsdagboeken bekijk. Nou, ik kan je vertellen dat als je light blijft gebruiken op een koolhydraatarm eetpatroon, je jezelf absoluut tekort doet.

Ik vertelde je al dat koolhydraatarm eten omdenken is. Nou, dat geldt helemaal met het eten van vet. Zolang je let op je koolhydraatinname, heb je juist vetrijke voeding nodig én deze vetten worden gewoon verbrand. En daarbij maakt het niet eens zoveel uit of het nu de verzadigde of onverzadigde vetten zijn.

Ik kan het overigens snappen dat je niet zomaar kunt vergeten dat vet slecht is. Dat hebben we immers altijd zo geleerd. Ook kan ik me voorstellen dat je nog steeds denkt dat vet dik maakt. Want ik zie het ook vaak gebeuren dat men koolhydraatarm eet en vetarm eet. Dit kan ook best in het begin zorgen voor resultaat.

Maar…je metabolisme gaat hierdoor echt vertragen en je krijgt weer sneller trek en je energie niveau daalt. Dus….eet vet om vet te kunnen verbranden om uiteindelijk koolhydraatarm eten te kunnen omarmen. Met alle voordelen van dien.

Lees ook: Koolhydraatarm eten: de 20 beste tips voor een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm leren eten – valkuil  8 – Je plant je dagen niet

Wanneer je voor het eerst aan deze ‘nieuwe’ manier van eten begint, begin je ook met het aanleren van nieuwe gewoontes. Andere dagindeling, andere boodschappen, andere basisvoorraad. Allemaal super goed, maar het moet het moet wel een blijvende verandering zijn. En dit vraagt planning en voorbereiding. En dit kan in het begin vrij heftig zijn. Je kunt het ervaren als veel gedoe en het kan leiden tot frustratie. Maar ik zeg altijd maar, des te meer aandacht en tijd je er in het begin in stopt, des te makkelijker het wordt én des te sneller komt het in je systeem. En wordt het normaal.

Niet plannen, betekent eigenlijk een snellere sabotage van je koolhydraatarme eetpatroon. Want jij weet ook als geen ander als je trek hebt en je hebt niets verantwoords in huis, dat het zomaar kan zijn dat je naar iets anders grijpt. Of je komt laat van je werk terug en je hebt geen zin meer koken, dan is de stap makkelijker om wat af te halen.

Geef jezelf daarom ook de tijd om aan maaltijdplanning te doen. Grotere porties te koken en een goede basisvoorraad op orde te hebben. En weet, ook dit is het begin als autorijden, maar wordt heel normaal. En dan wil je niet meer anders 🙂

Koolhydraatarm leren eten – valkuil  9 – Je gebruikt te veel koolhydraatarme vervangers

Ik zie vaak voedingsdagboeken van klanten voorbij komen, waarop Atkins repen staan, of eiwitshakes of andere proteïnerepen. Ook kun je tegenwoordig koolhydraatarm ijs, taart, koekjes, repen, snoepjes zelf maken.

Er zijn vele koolhydraatarme zoetstoffen die je prima kunt gebruiken. De kant en klare repen en shakes ed. bevatten vaak sucralose of maltitol. Deze zijn eigenlijk net zo slecht als suiker en kunnen je suikerverslaving in stand houden. Ook het eten van teveel van de zelfgemaakte zoete baksels heeft niets meer te maken met koolhydraatarm eten. Maak je gebruik van kant en klare producten, kijk dan goed naar het etiket en de gebruikte zoetstoffen.

Lees alles over het gebruik van zoetstoffen hier: Zoetstoffen en een koolhydraatarm dieet

Uiteraard zijn er wel vele kant en klare producten die je wél kan gebruiken. Zoals deze koolhydraatarme eiwitshakes en koolhydraatarme eiwitrepen.

Let overigens ook op met glutenvrije producten. Deze zijn namelijk niet ook koolhydraatarm. Er is hier inmiddels wel een hele markt voor ontstaan, maar let bij glutenvrije producten ook altijd op de koolhydraten.

Lees hierover meer in dit artikel: Is glutenvrij hetzelfde als koolhydraatarm: De overeenkomsten en verschillen

Koolhydraatarm leren eten – valkuil  10 – Je gaat als een gek sporten

Ben je van nature geen sporter, ga dan niet én je eetpatroon aanpassen én direct als een gek sporten. Laat jouw lichaam eerst wennen aan deze nieuwe manier van eten én verbranding en kijk dan of je eventueel het sporten rustig kunt opbouwen.

Ga je als een gek sporten omdat je denkt dat het zo hoort om af te vallen, bij koolhydraatarm eten is het helemaal niet nodig.

Ben je een fanatiek sporter, hou er dan rekening dat in dit geval je lichaam ook absoluut moet wennen. Je zult merken dat je de eerste weken niet zo goed kunt sporten als wat je normaliter gewend bent van jezelf.

Koolhydraatarm eten en sporten gaan prima samen, maar zoals je lichaam moet wennen aan het gebruiken van vetten als energie (in plaats van koolhydraten), kun je je voorstellen dat je lichaam dat ook met sporten moet doen.

Is je lichaam bijvoorbeeld gewend te sporten op bananen, energiedrankjes en suikers, dan moet het wennen aan sporten op eiwitten en vetten. Dus gun je jezelf de tijd. Doe het rustig aan en onthoudt: 80% van wat je doet bereik je met voeding, de overige 20% met sporten.

koolhydraatarme recepten

Over de schrijver
Ik ben Linda, de drijvende kracht achter Slank met Linda. In mijn blogs deel ik al mijn kennis en ervaring met je omtrent koolhydraatarm eten + het opbouwen van een gezonde relatie met eten. Mocht je vragen hebben, mail mij gerust!
Carmen
Door

Carmen

op 28 Nov 2017

Linda , Ik wil graag nog 15 kilo kwijt ! Zou je mij kunnen helpen ? Ik ben al 10 kwijt met jou menu ! Gr Carmen

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 01 Dec 2017

Hoi Carmen, wat zoek je precies? Begeleiding? Dan mag je me altijd even mailen naar info@slankmetlinda.nl. Of zoek je verdere menu's? https://slankmetlinda.nl/club-van-linda/

Elly
Door

Elly

op 18 Mar 2018

Ik ben ook begonnen aan koolhydraatarm eten. Nu heb ik pannenkoeken gemaakt jouw recept met amandelmaal. Ik vond het een hele hap. Kan je hiermee afvallen. Dat is de bedoeling Met vriendelijke groet Elly

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 19 Mar 2018

Hier kun je dus mee afvallen zolang je koolhydraatarm eet:)

rien.riablok
Door

rien.riablok

op 02 May 2018

Ik ben 73 is het dan nog verantwoord om Koolhydraatarm te eten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 May 2018

Op elke leeftijd is het mogelijk, maar twijfel je overleg het zeker met je huisarts hoor!

Nell
Door

Nell

op 30 May 2018

Hoi Linda, Ik eet vanaf mijn 3e jaar geen vlees en vis, gruwel er van....... Ook heb ik helaas niets met eten koken. Mijn complimenten hoe jij het allemaal verwoord. Vraagje: kan je er eventueel ook vegetarische vervangingen erbij zetten? Hoor graag van je.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 31 May 2018

Dank je wel....ik ga eens op onderzoek uit. Maar eitjes, kwark, noten, kaas, avocado kun je zeker al gebruiken voor de eiwitten en gezonde vetten.

Rebecca
Door

Rebecca

op 31 May 2018

Hallo ik slik diazepam en promethazine heeft dit ook invloed op afvallen Mvg Rebecca

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 05 Jun 2018

Ja dat kan van invloed zijn....overleg het anders zeker even met je arts.

Jacqueline Van de Griend
Door

Jacqueline Van de Griend

op 16 Jul 2018

Hoi Linda,momenteel ben ik al enige (veel) weken bezig met het volgen van jouw diëten! Ook heb ik al een boek van je gekocht maar toch val ik de laatste tijd nauwelijks nog af. Eerst was ik dolenthousiast, omdat de kilo's er wel af leken te vliegen! In het totaal ben ik momenteel nu ongeveer 9 kilo kwijt maar het snelle resultaat dat ik in het begin had, is weg. Uiteraard heb ik zelf proberen te bedenken waar dit aan kan liggen en ik ben een regelmatige drinker, van alcohol en dat helpt denk ik niet écht.

Linda Nordholt
Marijke Doolaard
Door

Marijke Doolaard

op 21 Aug 2018

Ik ben 73 en al heel lang bezig met koolhydraatarm eten . Heb on het verleden 162 kilo gewogen nu nog steeds boven de 100 , maar ik wil onder de 100 komen. Mijn valkuil is te veel koolhydraat arm eten. Ik eet nog steeds koolhydraat arm. En zal het de rest van mijn leven ook moeten doen.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 28 Aug 2018

Is het een straf voor je om koolhydraatarm te eten? Ik zou niet meer anders willen:)

Bettyverstraeten2018
Door

Bettyverstraeten2018

op 07 Sep 2018

Beste Linda Ik ben 2weken bezig met u dieet en erg tevreden ik ben namelijk 7kg kwijt en wil graag verder doen maar het lukt niet via de link om te betalen kan me mij u rekening nr doorsturen via meel groetjes betty

Linda Nordholt
Marjolein
Door

Marjolein

op 20 Oct 2018

Hi, Ik drink iedere ochtend een soort smoothie met water, gebroken lijnzaad, chia zaadjes, appel en honing. ‘s Middags eet ik wel brood, ik vind het nu nog lastig om brood helemaal te schrappen. Is lijnzaad wel een goede bron voor koolhydraten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 25 Oct 2018

Lijnzaad is een bron van goede vetten, dus dit past prima in een koolhydraatarm en -beperkt eetpatroon.

Marieke
Door

Marieke

op 26 Jan 2019

Hallo Linda, Ik ben blij met het weekmenu maar ik word erg misselijk als ik als ontbijt yoghurt (of een ander melkproduct of soja) eet. Wat kan ik dan als ontbijt eten?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 29 Jan 2019

Je mag een ander ontbijt van het menu kiezen hoor. Of wat dacht je van gebakken/ gekookt eitje met ham en avocado?

Jose
Door

Jose

op 18 May 2019

Ik lust geen roodfruit alleen aardbeien, lust geen soja producten, roquefort geitenkaas gorgonzola hüttenkäse etc (niet te doen) in jou rood boek staan zoveel dingen die ik niet lust (echt vaak geprobeerd gaat gewoon niet) hoe kan ik dan verder met koolhydraadarm eten. Ook ik heb je groene boek. Ik kook alleen voor mezelf, man en kinderen BMI onder 20?

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 20 May 2019

Hoi Jose, dat is nu juist het mooie van koolhydraatarm dat je alles kunt wisselen en ruilen. Staat er een recept wat je niet lust, vervang dit door een ander recept. En als er bijvoorbeeld bessen staan, kies dan aardbeien die je wel lust. Kijk vooral naar alles wat mogelijk is en niet naar de onmogelijkheden. Maak je eigen dagmenu met dingen die je wel lust. Gaat je lukken!

Carry
Door

Carry

op 22 Aug 2019

Hoi Linda Ik ben nu 3 weken bezig en er ga geen gram af kom ook niet bij ... ik lust echt weinig en heb niet veel beweging ... als in havermout eet smorgens heb in eigenlijk genoeg gegeten voir de rest van de dag . .kan je me helpen Carry

Linda Nordholt
Linda
Door

Linda

op 28 Aug 2019

Ik heb je weekmenu nu aangevraagd en ook je boek besteld. Er moet 30 (!) Kilo af. Ik hoop dat dit de juiste manier wordt voor mij. Het is erg lastig om regels te volgen als je in ploegendienst werkt.

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 29 Aug 2019

Hoi Linda, hartstikke leuk dat je het weekmenu en boek hebt. En het gaat je zeker lukken met die 30 kilo, ook in ploegendienst. Doe wat voor jou het makkelijkste is. Wissel eventueel recepten om en kies voor de makkelijke recepten en tussendoortjes. Heel veel succes en als je vragen hebt, laat het weten hoor.

tonnie
Door

tonnie

op 03 Oct 2019

hoi linda ik lees veel recepten met advocado, maar de lust ik echt niet zijn die te vervangen voor iets aners ??

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 03 Oct 2019

Hoi Tonnie, vanuit voedingswaarden oogpunt, is het lastig de avocado in zijn geheel te vervangen. Een handje noten komt in de buurt. Focus je dan op het eten van extra groenten + een vet-element. In een salade bijvoorbeeld extra rauwkost met wat olijfolie extra eventueel aangevuld met een gekookt eitje of extra kaas. Ook een vette vis zoals gerookte zalm of forel of haring is een goede optie.

Anja
Door

Anja

op 17 Feb 2020

Hoi Linda , Even een vraagje . Ben nu een maand of 4 bezig met koolhydraatarm eten 50 koolhydraten .en inmiddels 10 kilo minder Pas mijn waardes laten checken bij de dokter ,en mijn cholosterol bleek toch wel wat hoog wat nu . Groetjes Anja

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 17 Feb 2020

Hoi Anja, super zeg. Al 10 kilo, mijn complimenten. Weet je ook welk cholesterol is verhoogd? Het is belangrijk te kijken naar alle waardes en verhoudingen en niet alleen naar het totale cholesterol. Het kan overigens zo zijn dat in het eerste half jaar na de start het cholesterol wat omhoog gaat (maar ook dan is het belangrijk te kijken naar welk cholesterol), maar dat trekt vaak weer bij. Goed om zeker over 3 tot 6 maand de waardes nog eens te laten controleren. En lees je goed in hoor over cholesterol, want een verhoogd cholesterol an sich zegt niet zoveel.

RJ van Holland
Door

RJ van Holland

op 09 Jun 2020

Hallo Linda Allereerst mijn complimenten voor je enthousiasme in je mails en het feit dat je niet opdringerig bent om maar lid te worden. Ik was zelf al begonnen met koolhydraatarm/beperkt te eten toen ik drie maanden geleden werd geconfronteerd met diabetes type 2 en ben al 9.4 kg kwijt en mijn bloedglucose van 9.9 naar 7.1...voor mij dus een teken dat ik zeker op de goede weg zit. Maar wat ik mis bij mijn dietiste waar ik heen moest van de huisarts, was dat ze me geen enkele waarde gaf van hoeveel koolhydraten ik nou wel mocht hebben.. en uiteraard snap ik dat ieder lichaam anders reageerd en dat dat per persoon naar boven of beneden bijgesteld kan worden. Voor mij is mijn energielevel de grootste valkuil en dat ik zeker resultaat geboekt heb waar ik echt trots op ben ... maar ik begrijp niet precies wat ik nu aan het doen ben Ik ben 55 , rolstoelafhankelijk, chronisch ziek ,lig per dag gemiddeld 20 uur op bed en was een enorme emotie-eter aan het worden. Ik kwam jou tegen op pinterest en werd enthousiast over jouw aanpak en toevallig had ik net van mijn buurvrouw het rode boek van jou gekregen. In een later tijdstip ga ik me zeker bij jouw club aansluiten, wil eerst mijn basis voorraad op pijl hebben en moet er financiele ruimte voor maken, al is het bedrag voor het lidmaatschap zeker niet duur... maar als je al weinig hebt is dat zeker lastig. Vriendelijke groet en tot ziens Regina

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 09 Jun 2020

Wat een heerlijk bericht om te lezen. En je bent zeker heel goed bezig. Wat een mooie resultaten al. En heel veel plezier met het rode boek. En wanneer jouw tijd er is, kan je je dan aansluiten bij de Club van Linda. Vooral doen wat goed voelt voor jou. Lees en snuffel lekker rond op mijn blog. En dank je wel voor het delen van je verhaal. Liefs, Linda

Geartsje
Door

Geartsje

op 03 Jul 2020

Ik denk dat ik in valkuil 2 zit ik vind het vaak lastig van wat ik mag eten en sommige recepten van jou moet je toch wel veel dingen in huis halen mijn gezin eet niet mee en ik werk in de zorg dan neem ik meestal maar Griekse yoghurt me lijnzaad en rood fruit mee en ik heb het idee of sta ik de hele tijd in de keuken ik ben niet zo’n keukenprinses ik ben nu 15 weken met koolhydraatarm eten bezig en ben nog maar 3 kilo afgevallen wel wat centimeters kwijt maar afvallen niet word daar wel verdrietig van WAT DOE IK FOUT

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 Jul 2020

Hoi Geartsje, het is heel lastig te zeggen wat je ´fout´ doet. Ieder lichaam is verschillend en er kunnen meerdere redenen zijn. De belangrijkste reden die ik zie is dat er te weinig wordt gegeten. Maar het kan ook aan je schildklier liggen bijvoorbeeld. Heb je dit artikel al eens gezien? Misschien kun je die punten eens langslopen: https://slankmetlinda.nl/koolhydraatarm-niet-afvallen/

Agnes
Door

Agnes

op 17 Aug 2020

Dag Linda ik ben vandaag gestart met het gratis weekmenu, ben zeer benieuwd hoe dat mij gaat bevallen! Ik had altijd een ontbijt amandelmelk 250 ml met 40 Gr havermout en een beetje stevia dat verzadigd echt zo goed ... zou ik dit kunnen blijven gebruiken of past dit helemaal niet in deze manier van eten?

Michèle
Door

Michèle

op 04 Jan 2021

hoi ik heb een vraag, zeg je nu door gewoon koolhydraatarm te eten ( en dus geen calorieën te verminderen) ga je afvallen? ik volg nu je eerste week en die staat op 1500 cal, en volgens mij is dat een vermindering van de dagelijkse calorieinname. (ik denk dat voor mij normaal nu rond de 1750 moet zijn, ik ben 54 en in de overgang)

Linda Nordholt
Door

Linda Nordholt

op 21 Jan 2021

Dat klopt helemaal! Je mag zelfs wat hoger gaan zitten dan 1500 calorieën, maar ik weet uit ervaring dat 1500-1600 calorieën een goed uitgangspunt is. Groet Linda

Reactie plaatsen

GRATIS: Koolhydraatarm weekmenu 

Maak kennis met koolhydraatarm eten en download mijn GRATIS WEEKMENU

  • 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes per dag
  • Makkelijke en heerlijke recepten
  • Voorzien van alle voedingswaarden
  • Direct in je mailbox en makkelijk printbaar

Meer advies over 

koolhydraatarm eten?

Er staan meer dan 300 waardevolle en uitgebreide artikelen voor je klaar!